"Destinatii Europene de Excelenta", proiect-pilot cofinantat de Comisia Europeana(CE), cu tema "turismul si mostenirea locala intangibila", care include gastronomie, artizanat si specificul din mediul rural, a fost prezentat ieri de secretarul de sta
"Destinatii Europene de Excelenta", proiect-pilot cofinantat de Comisia Europeana(CE), cu tema "turismul si mostenirea locala intangibila", care include gastronomie, artizanat si specificul din mediul rural, a fost prezentat ieri de secretarul de stat pentru Turism, Lucia Morariu, intr-o conferinta de presa. La proiect participa Consilii Judetene, Centrele de Informare si Promovare Turistica si Asociatiile pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului aflate pe raza judetelor respective care vor centraliza toate propunerile de destinatii eligibile, primite din teritoriul aferent, urmand a le transmite Ministerului pentru IMM, Comert, Turism si Profesii Liberale pana pe data de 22 februarie 2008. Locatiile sunt obligate sa indeplineasca o serie de conditii pentru a fi aprobate si premiate la nivel national de CE. "Destinatiile Europene de Excelenta" trebuie sa fie netraditionale, densitatea vizitatorilor in statiune sa fie redusa si sa se organizeze in mod frecvent evenimente, targuri, expozitii, festivaluri, trasee turistice, implicand turistii in activitatile, traditiile si modul de viata al colectivitatii locale.Morariu: "Turism fara infrastructura nu exista"Oferta turistica trebuie sa includa o capacitate de cazare mare, servicii de calitate oferite turistilor si posibilitatea de a ajunge foarte repede si foarte usor in zona respectiva. Din acest punct de vedere, Lucia Morariu este de parere ca infrastructura din tara noastra lasa de dorit. "Turism fara infrastructura nu exista", a declarat secretarul de stat. Aceasta a precizat ca si promovarea permanenta a locatiilor turistice este importanta si a dat drept exemplu capitala europeana culturala din acest an, Sibiul, care a crescut din punctul de vedere al cazarii cu 50% si din punctul de vedere al vizitatorilor cu 200%. Acest proiect-pilot are drept scop atragerea atentiei asupra valorii, diversitatii, caracteristicilor comune ale destinatiilor turistice europene si promovarea acelor destinatii in care obiectivele de crestere economica se intrepatrund cu sustenabilitatea sociala, culturala si de mediu a turismului in aceste zone.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.