Primarul municipiului Brasov, George Scripcaru, a anuntat ieri ca o anumita zona a platformei industriale Tractorul Brasov va fi transformata in zona urbana, dar sunt asteptate inca propunerile din partea Flavus Investitii, noul proprietar al uzinei,
Primarul municipiului Brasov, George Scripcaru, a anuntat ieri ca o anumita zona a platformei industriale Tractorul Brasov va fi transformata in zona urbana, dar sunt asteptate inca propunerile din partea Flavus Investitii, noul proprietar al uzinei, informeaza Mediafax.
Primarul brasovean a anuntat ca toate zonele industriale din municipiul Brasov care nu mai produc nimic vor fi scoase in afara orasului, in locul acestora urmand a fi dezvoltate zone urbane si un campus universitar, potrivit noului Plan Urbanistic General (PUG) aflat in curs de reactualizare." Intentionam sa scoatem spre marginea orasului toate functiunile industriale si sa cream, in locul lor, noi centre urbane. Acum ii asteptam si pe proprietarii de la Tractorul sa vina cu o propunere proprie, pentru ca nu le putem impune nimic cu forta. In luna ianuarie vom face o dezbatere pe tema scoaterii din municipiu a acestei functiuni industriale, la care ii vom invita pe toti cei implicati direct", a spus Scripcaru.
Scripcaru a purtat, in acest sens, discutii cu Ordinul Arhitectilor, filiala nationala si cea locala, pentru inlocuirea platformei industriale Tractorul cu un cartier de locuinte si birouri. Alte uzine brasovene care vor urma acelasi model ca uzina Tractorul Brasov sunt Carpatex, Hidromecanica, Tamiv, Fartec, IUS si Lemexim. Acestea vor fi dezmembrate, iar cele care inca functioneaza vor fi scoase in afara orasului.
Zona industriala a Brasovului va fi in partea de nord si spre Cristian, Harman si Tarlungeni.
In ceea ce priveste un nou campus universitar, primarul spune ca acesta va fi realizat in zona dinspre Institutul Cartofului si va reuni toate cladirile facultatilor din cadrul Universitatii "Transilvania" Brasov. De asemenea, in PUG pentru 2008 vor fi cuprinse si lucrarile pentru tronsonul al doilea din ocolitoarea Brasovului, care va uni DN13 cu DN 11. Potrivit sursei citate, acest tronson va avea noua poduri, podete si treceri la nivel cu calea ferata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.