Procedeul de diagnosticare actual pentru cancerul de plaman - tomografia computerizata - este scump si putin eficace, spun specialistii. Un grup de cercetatori de la Centrul Medical al Universitatii Duke din SUA a identificat patru proteine, care, c
Procedeul de diagnosticare actual pentru cancerul de plaman - tomografia computerizata - este scump si putin eficace, spun specialistii. Un grup de cercetatori de la Centrul Medical al Universitatii Duke din SUA a identificat patru proteine, care, combinate, produc riscul de a suferi de aceasta maladie. Pentru a identifica aceasta combinatie este de ajuns analiza sangelui. Specialistii spun ca este vorba despre primul pas in cautarea unei metode de diagnosticare precoce a cancerului de plaman. Ideea de a cauta markeri biologici a pornit de la notiunile de baza despre comportamentul tumorilor, care pe masura ce cresc, secreta molecule proprii si reduc secretia celor ale corpului-gazda. Pentru a determina acesti markeri, autorii studiului au analizat 10 pacienti cu cancer si alti 10 sanatosi si au identificat cele patru proteine a caror imagine era foarte diferita fata de a celorlalte.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.