Parlamentarii au finalizat votul pe articole la bugetul de stat pe 2008.



Geoana a scos maximum de profit de la Tariceanu Doua zile, atit au durat dezbaterile la Legea bugetului de stat pe 2008 si la votarea articolelor
Parlamentarii au finalizat votul pe articole la bugetul de stat pe 2008.



Geoana a scos maximum de profit de la Tariceanu Doua zile, atit au durat dezbaterile la Legea bugetului de stat pe 2008 si la votarea articolelor si a anexelor. Au trecut, pe banda rulanta, bugetele a sapte ministere si ale unor institutii bugetare: SRR, TVR, CNSAS etc. Dintre cele peste 1.000 de amendamente, circa 700 apartinind PSD, 994 au fost respinse si 112 acceptate in comisiile de specialitate. Ieri, foarte putine dintre amendamentele respinse au fost adoptate de catre senatori si deputati: s-au acceptat majorarea salariilor profesorilor, acordarea de fonduri suplimentare pentru burse (amendamente PSD), precum si alocarea unor resurse suplimentare Senatului. De mentionat ca, printre altele, nu au trecut amendamentele care vizau micsorarea fondurilor salariale pentru angajatii serviciilor secrete (amendament PSD) si cele care asigurau fondurile necesare pentru finalizarea magistralelor IV si V ale metroului bucurestean, din bugetul transporturilor.

Votul final va fi dat astazi. Reprezentantii PNL, PC, PRM si ai UDMR au anuntat ca vor vota ambele bugete, PD-L doar pe cel al asigurarilor sociale, iar PSD inca mai ameninta ieri ca are rezerve in a vota bugetul pe 2008, existind totusi semnale ca nu vor fi puse piedici Guvernului. La ora inchiderii editiei incepusera dezbaterile la Legea bugetului asigurarilor sociale, existind discutii aprinse intre ministrul Varujan Vosganian si parlamentari din PSD si PD-L, ultimii reprosindu-i ministrului Finantelor posibila angajare a raspunderii viitoarelor guverne in ceea ce priveste sistemul de pensii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.