Peste 3 miliarde de dolari au fost furati in 2007 prin atacurile de tip phishing numai in Statele Unite. Phishingul reprezinta obtinerea si folosirea frauduloasa, pe cale electronica, a unor informatii personale care ofera acces la conturile posesori
Peste 3 miliarde de dolari au fost furati in 2007 prin atacurile de tip phishing numai in Statele Unite. Phishingul reprezinta obtinerea si folosirea frauduloasa, pe cale electronica, a unor informatii personale care ofera acces la conturile posesorilor. BitDefender a plasat phishingul pe locul 6 in topul celor mai intalnite tipuri de spam din acest an. Potrivit unui sondaj realizat de Gartner, din toti consumatorii care au fost tinta phishingului in 2007 (peste 3,6 milioane), aproximativ 3,3% au pierdut bani in urma acestor atacuri, fata de 2,3% cat s-au aflat in aceasta situatie in 2006. Media pierderilor, raportata la numarul de incidente, a fost in 2007 de 886 de dolari, fata de 1.244 de dolari in 2006. Incurajator este faptul ca rata de recuperare a pierderilor a crescut anul acesta la 64% din pierderile inregistrate. Cu un an in urma, acest indicator se situa la nivelul de 54%. In 47% din cazuri, tinta atacurilor au constituit-o cardurile de debit, fiind urmate, in proportie de 32%, de cardurile de credit si, cu 24%, de conturile bancare.   TENDINTA. Phishingul si atacurile malware (malitioase) vor fi in continuare o afacere profitabila pentru initiatorii lor. Retelele de publicitate vor fi responsabile pentru "livrarea" a 30 de procente din codurile malitioase care vor infecta compute­rele consumatorilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.