Paranoia presedintelui moldovean Vladimir Voronin vizavi de tot ce aminteste de legatura cu  Romania a atins ieri cote maxime. Acesta se gandeste deja sa schimbe stema si imnul Republicii Moldova pe care le considera prea romanesti. „Stem
Paranoia presedintelui moldovean Vladimir Voronin vizavi de tot ce aminteste de legatura cu Romania a atins ieri cote maxime. Acesta se gandeste deja sa schimbe stema si imnul Republicii Moldova pe care le considera prea romanesti. „Stema actuala a fost adusa pe intrarea din spate si propusa in ultimul moment. Era pregatita cu totul alta stema. Noaptea, ele au fost inlocuite si au facut-o cei care aveau majoritate in Parlament. Si acesta este adevarul istoric? Eu nu cred”, a spus Voronin, facand referire la micarea de renastere nationala din perioada anilor '90.

In cadrul conferintei traditionalei de sfarsit de an, liderul de la Chisinau a confirmat, de asemenea, intentia de a inlocui obiectul „limba romana” cu „limba moldoveneasca” in toate scolile de peste Prut. Baltiul va „executa” acest ordin deja din 1 septembrie 2008. In ceea ce priveste relatiile cu Romania, Voronin a spus ca acestea sunt examinte de Uniunea Europeana. „Deja nu mai sunt problemele relatiilor Republicii Moldova cu Romania, ci a Romaniei cu UE”, a spus presedintele de la Chisin au. El a refuzat sa comenteze expulzarea celor doi diplomati romani.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.