"Este greu pentru mine sa inteleg politica Chisinaului, politica Partidului Comunist din Republica Moldova, dar va pot spune ca nimic din ceea ce face Chisinaul astazi, inclusiv agresivitatea publica a presedintelui Voronin, a premierului Tarlev, a m
"Este greu pentru mine sa inteleg politica Chisinaului, politica Partidului Comunist din Republica Moldova, dar va pot spune ca nimic din ceea ce face Chisinaul astazi, inclusiv agresivitatea publica a presedintelui Voronin, a premierului Tarlev, a ministrului de Externe Stratan, nu schimba pozitia noastra fata de Republica Moldova", a spus Basescu, citat de Mediafax. El a mentionat ca va ramane un sustinator fara rezerve al strangerii relatiilor cu poporul roman in integralitatea lui, "pentru ca acolo sunt romani, cei 4,5 milioane sunt romani". Presedintele a amintit ca de trei ani insista pentru relaxarea conditiilor de acordare a cetateniei romane pentru locuitorii Republicii Moldova. "Vreau sa cred ca in zilele urmatoare, in saptamanile urmatoare, Guvernul Romaniei va face ce trebuie pentru ca in primul rand absolventii de liceu - avem 7000 de tineri moldoveni care studiaza in Romania, unii sunt la liceu, altii sunt la facultate - absolventii de liceu si de facultate, la primirea diplomei, daca cer, ar trebui sa poata primi prompt cetatenia romana. Si foarte multi dintre ei cer, pentru ca Republica Moldova nu le recunoaste nici diplomele din Romania, atat de departe s-a mers cu politica antiromaneasca a Partidului Comunist din Republica Moldova", a spus Basescu. (Razvan GHEORGHE)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.