Adobe previzioneaza pentru anul viitor un avans al vanzarilor cu 30% pe pietele din Romania si din Bulgaria datorita diversificarii gamei de produse si pe lansarea noii versiuni a Acrobat, a declarat Magda Neagu, directorul de vanzari pentru Romania,
Adobe previzioneaza pentru anul viitor un avans al vanzarilor cu 30% pe pietele din Romania si din Bulgaria datorita diversificarii gamei de produse si pe lansarea noii versiuni a Acrobat, a declarat Magda Neagu, directorul de vanzari pentru Romania, Republica Moldova si Bulgaria.
"Pentru piata din Moldova nu avem asteptari mari, ci vrem doar sa ne facem cunoscuti. Insa, in ceea ce priveste Romania si Bulgaria, ne asteptam la o crestere cu 30% a vanzarilor in 2008, iar in acest sens am demarat mai multe campanii de marketing", a mai spus reprezentantul companiei.
Potrivit oficialilor companiei, Adobe Systems Romania avea in septembrie 2006 o echipa de 32 de oameni, iar anul acesta a ajuns la un numar de 70 de angajati. Pentru 2008, Adobe doreste sa ajunga la un numar de 110 angajati. Magda Neagu a mai spus ca piata din Europa a fost o surpriza din punctul de vedere al vanzarilor inregistrate sarind de un miliard de dolari in 2007 si a reusit totodata sa depaseasca zona asiatica. "Pentru Europa de Est s-au facut investitii foarte mari anul acesta prin deschiderea a cinci birouri in Polonia, Cehia, Rusia si inclusiv biroul de vanzari din Romania, iar in ianuarie urmeaza un nou birou in Turcia", a mai spus Neagu.
Pe piata locala, Adobe Systems Romania vinde doar prin parteneri ca Iris si Romsym Data, care au avut ca rezultate financiare cresteri de 100%. Adobe Systems Inc a raportat o crestere cu 21% a profitului net in trimestrul al patrulea din 2007, datorita vanzarilor la aplicatiile de design.
Profitul net a crescut la 222 milioane dolari, sau 38 de centi pe actiune, in al patrulea trimestru ce s-a incheiat pe 30 noiembrie, fata de 183 milioane dolari sau 30 de centi pe actiune, in 2006. Venitul a crescut cu 34%, la 911 milioane dolari, multumita vanzarilor la aplicatii de editare foto, web site-uri si grafica.
Estimarile Adobe cu privire la venitul din primul trimestru din 2008 sunt intre 855 si 885 milioane de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.