Reteaua PetromV a ajuns la 100 de unitati in 3 ani
Compania intentioneaza sa-si largeasca gama de servicii
Dezvoltarea este justificata prin dinamismul sectorului de retailPana in 2010, Petrom va investi aproximativ 500 de milioane de euro
Reteaua PetromV a ajuns la 100 de unitati in 3 ani
Compania intentioneaza sa-si largeasca gama de servicii
Dezvoltarea este justificata prin dinamismul sectorului de retailPana in 2010, Petrom va investi aproximativ 500 de milioane de euro in inaugurarea a 250 de benzinarii PetromV, compania intentionand sa creasca eficienta operatiunilor si a personalului.
Lansat pe piata in 2005, cand prima statie de acest tip a fost deschisa pe Bulevardul Iuliu Maniu din Bucuresti, conceptul PetromV a ajuns in ultimii trei ani la o retea ce numara 100 de benzinarii de acest tip.
Unitatile includ, pe langa statiile de alimentare cu carburanti, magazine si restaurante, si intentioneaza sa diversifice gama de servicii disponibile, cu plata facturilor la utilitati sau efectuarea de transferuri bancare, se arata intr-un comunicat de presa al companiei. Dezvoltarea vizata de companie pentru urmatorii 3 ani este justificata prin dinamismul sectorului de retail, ce antreneaza o tendinta de diversificare a serviciilor oferite in benzinarii. "In acest context, vom continua sa investim in produse si servicii de calitate si pe viitor. Clientii nostri vor beneficia de facilitati care le vor permite sa isi plateasca facturile la utilitati in statiile PetromV, vor putea face transferuri de bani sau chiar sa joace la loterie", a declarat Tamas Mayer, membru al Directoratului Petrom, responsabil pentru activitatea de marketing.Profitul Petrom pe primele 9 luni, cu 22% mai mic fata de 2006Petrom a raportat in primele noua luni un profit net de 1,548 miliarde lei (460 milioane euro), cu 22% mai mic decat cel din aceeasi perioada din 2006, ca urmare a aprecierii monedei nationale in raport cu euro si dolarul si a cresterii pretului la titei cu circa 20%.
In aceeasi perioada, cifra de afaceri a companiei a scazut cu 10%, la 8,672 miliarde lei, in principal din cauza preturilor mici si a cantitatilor mai reduse vandute din activitatea de rafinare, in urma reviziei de la rafinaria Arpechim.
Actionarul majoritar al Petrom este grupul austriac OMV, cu 51,01%. OMV a preluat participatia majoritara de la stat in anul 2004, printr-o tranzactie de 1,5 miliarde de euro, sub forma de achizitie directa de actiuni si majorare de capital.
Circa 300 de dealeri administreaza statiile Petrom din Romania.
Petrom a ramas proprietarul statiilor si a impus partenerilor respectarea unor standarde, portofoliul de produse si politica de preturi.
Compania a anuntat saptamana trecuta ca a finalizat transferul celor 500 de benzinarii operate in Romania in sistemul de administrare Full Agency, care a fost initiat in 2005 si a presupus atribuirea managementului si a personalului statiilor unor dealeri independenti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.