Un suspect important intr-un atentat la aeroportul londonez Heathrow a fugit din custodia politiei in Pakistan, dupa ce ofiterii care-l supravegheau i-au dat voie sa se roage intr-o moschee.

Rasid Rauf era transportat intr-o masina a unui unchi al sau inapoi la inchisoare, de la moschee, insotit de doi politisti. Detaliile evadarii au aparut a doua zi, situatia fiind foarte jenanta pentru guvernul pakistanez. Rauf aparuse in fata unui tribunal din Islamabad, unde fusese audiat in privinta cererii Marii Britanii de a fi extradat la Londra. Anul trecut, cind fusese audiat in acelasi proces, a sosit la tribunal in duba politiei insotit de 30 de politisti si citeva masini de escorta - practica-standard in cazul suspectilor importanti.

Autoritatile britanice au intrat in panica la aflarea vestii. Ele incearca sa obtina extradarea lui Rauf inca de anul trecut, dar eforturile le-au fost zadarnicite de lipsa cooperarii Islamabadului. Rauf a fost arestat vara trecuta in provincia pakistaneza Punjab, dupa o serie de arestari in Marea Britanie legate de detonarea unui lichid exploziv la bordul unui avion ce zbura de la Londra in SUA.

Rauf a plecat de la tribunal in masina unchiului sau si i s-a permis ca in drumul spre inchisoare sa se opreasca la un fast food sa manince si la o moschee sa se roage. Cei doi ofiteri au asteptat in masina in timp ce Rauf si unchiul sau au intrat in camera de rugaciuni, iar cind nu au mai aparut, politistii si-au dat seama ca cei doi au fugit prin usa din spate. Investigatorii cred ca politistii i-au desfacut catusele pentru a-i permite sa se roage in voie.