Secretarul general al PD-L sustine ca premierul Tariceanu a facut rocada de „gasti" la Justitie: cea a lui Dinu Patriciu in locul celei a lui Relu Fenechiu.

Liderii PD-L nu privesc cu ochi buni numirea Noricai Nicolai in fruntea Ministerului Justitiei. Secretarul general al democrat-liberalilor, Elena Udrea, sustine, potrivit MEDIAFAX, ca inlocuirea lui Tudor Chiuariu cu Nicolai inseamna trecerea acestui minister de sub controlul lui Relu Fenechiu sub cel al lui Dinu Patriciu. „Din cite stiu eu, Norica Nicolai este foarte apropiata de domnul Patriciu. Am scapat de gasca de la Iasi, de dl Chiuariu, si vine gasca dlui Patriciu. Il inteleg de ce, e firesc, are atitea dosare penale, e firesc in opinia dinsului sa controleze justitia prin oameni apropiati dinsului, inclusiv sa numeasca un ministru dintre apropiatii domniei sale. Ca profesionista, nu stiu ce sa va spun despre Norica Nicolai, doar ca a fost procuror", a declarat Elena Udrea, aflata la prima intilnire a organizatiei judetene Arges a PD-L.

Udrea crede ca premierul Calin Popescu Tariceanu este acum „asigurat" ca poate sa discute direct cu noul ministru al Justitiei despre problemele lui Dinu Patriciu sau ale altcuiva din acelasi cerc. „Asta e, acum e chiar mult mai simplu pentru PNL, aflat la guvernare, in 2005 dl Tariceanu s-a expus, a riscat si pina la urma s-a aflat cind a chemat-o pe dna Macovei, in calitate de ministru al Justitiei, pentru a o convinge sa faca ceva cu dosarul penal. Va dati seama ca acum este ceva mai simplu, dl Patriciu poate sa discute direct, iar dl Tariceanu este mult mai asigurat daca vrea sa poarte o astfel de discutie cu noul ministru al Justitiei legata de problemele dlui Patriciu sau ale altcuiva din acelasi cerc. Asta este si motivul pentru care ei insista sa ramina in aceste functii, au multe de rezolvat, inclusiv cele care tin de problemele lor cu justitia", a spus Elena Udrea.

Ceva mai indulgent cu Nicolai s-a aratat a fi vicepresedintele PD-L Cristian Boureanu. Acesta considera ca, dupa ce „a fost dl Chiuariu ministru al Justitiei, oricine poate fi mai bun".