Google AdSense este tinta unui troian care inlocuieste reclamele text de la Google cu cele ale unei alte firme de publicitate web. Trojan.Qhost.WU modifica un fisier de pe calculatorul gazda astfel incat browserele statiilor de lucru infectate ajung
Google AdSense este tinta unui troian care inlocuieste reclamele text de la Google cu cele ale unei alte firme de publicitate web. Trojan.Qhost.WU modifica un fisier de pe calculatorul gazda astfel incat browserele statiilor de lucru infectate ajung sa citeasca reclamele de pe un server fals, mai degraba decat de pe cel al Google. Pe langa pagubele produse Google, prin diminuarea castigurilor din publicitate, troianul provoaca daune si utilizatorilor, deoarece noile reclame trimit, cel mai probabil, catre site-uri care contin alte tipuri de amenintari informatice. Troianul a fost descoperit de specialistii BitDefender. In prezent, 48% dintre statiile infestate sunt in Statele Unite, 41% in Canada si numai 2% in Romania. 


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.