O fetita de zece ani ar putea fi acuzata de posesie de arme intr-o unitate de invatamant dupa ce s-a dus la scoala unde invata, in Tinutul Marion din SUA, cu un cutitas ca sa isi taie friptura, tratamentul dur la care a fost supusa provocand critici,
O fetita de zece ani ar putea fi acuzata de posesie de arme intr-o unitate de invatamant dupa ce s-a dus la scoala unde invata, in Tinutul Marion din SUA, cu un cutitas ca sa isi taie friptura, tratamentul dur la care a fost supusa provocand critici, relateaza site-ul wftv.com Fetita, de clasa a cincea, a adus la scoala o bucata de friptura, dar si un cutit, pentru a taia carnea. Autoritatile au fost chemate imediat in cantina Scolii Primare Sunrise. "Nu a folosit cutitul intr-un mod neadecvat, nu a amenintat pe nimeni cu el, nu l-a scos si l-a fluturat in fata copiilor, nu s-a intamplat nimic de acest gen", a explicat Kevin Christian, purtatorul de cuvant al Scolii din Tinutul Marion. Doua profesoare au confiscat insa cutitul si au chemat seriful. Parintii fetitei nu au putut fi contactati la telefon, astfel ca minora a fost dusa la centrul de evaluare juvenila din tinut. "Nu i-am pus catuse si nu am tratat-o ca pe o infractoare. Am dus-o la centru pentru a fi examinata", a declarat politistul James Pogue. Reprezentantii scolii au afirmat ca nu conteaza motivul pentru care fetita a folosit cutitul si ca nu au avut alta alternativa decat sa anunte autoritatile. "De fiecare data cand se gaseste o arma in campus, trebuie sa raportam si facem acest lucru pentru ca nu vrem sa ne asumam nici un risc", a precizat Christian. Autoritatile au spus insa ca masurile extreme luate in cazul unui incident nevinovat sunt responsabilitatea scolii si nu a lor. "Odata ce am fost instiintati, trebuie sa luam masuri", a explicat Pogue. Fetita risca sa fie acuzata de posesia unei arme pe domeniul scolii, iar directoarea a suspendat-o pentru zece zile. Parintii fetei nu au dat nici o declaratie in legatura cu evenimentul in care a fost implicat copilul lor. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.