Fara clauza pe Agricultura
Comisia Europeana a decis sa nu aplice mecanismul de salvgardare in Romania, "ca urmare a progresului rapid inregistrat de autoritatile romane in procesul de punere in aplicare a controalelor necesare in materie de cheltuieli agricole", se arata intr-un comunicat de presa al CE. "Decizia de a renunta la mecanismul de salvgardare nu presupune faptul ca totul functioneaza perfect. (...) Mai mult decat atat, Romania inca trebuie sa-si imbunatateasca rata controlului si trebuie sa remedieze o serie de deficiente informatice care inca persista. Comisia va continua sa monitorizeze indeaproape situatia si va efectua o serie de controale in Romania la inceputul anului 2008. Aceasta dispune de posibilitatea de a recurge in orice moment la mecanismul de salvgardare, in cazul in care se constata prezenta unor deficiente grave", precizeaza comunicatul. La inceputul lui octombrie, CE a avertizat Romania ca activeaza clauza de salvgardare pe agricultura daca nu pune la punct sistemul de acordare a subventiilor. Aceasta presupune reducerea subventiilor comunitare cu 25%, adica aproximativ 110 milioane euro. (L.M.)
Blue Air la 3 ani
Operatorul aerian low-cost Blue Air a sarbatorit recent 3 ani de activitate in domeniu. Compania opereaza in prezent zboruri catre 29 de destinatii din Europa, dintre care 7 capitale si 22 de orase. In primul an, Blue Air a transportat peste 240.000 de pasageri, ajungand ca in 2007 sa transporte in jur de 900.000 de pasageri. "In urma controalelor repetate ale aeronavelor sale, Blue Air a fost clasificata ca indeplinind in intregime normele de siguranta a zborului de catre SATA (Safety Assessment of Foreign Aircraft), ceea ce demonstreaza preocuparea continua a companiei Blue Air pentru siguranta si confortul pasagerilor sai", se arata intr-un comunicat al companiei. (F.B.)
Cadouri pentru batranii singuri
Cele 80 de persoane varstnice internate in Centrul Medico-Social "Sf. Luca" din Bucuresti au primit ieri in vizita reprezentanti ai Politiei Comunitare Sector 4, ai firmei Sodexho Pass si ai Asociatiei Politistilor Locali/Comunitari din Romania. Acestia au venit incarcati cu daruri: cozonaci, portocale, mandarine, sucuri, bomboane, prajituri si multe alte bunatati specifice Sarbatorilor de iarna. In preajma Sarbatorii Craciunului a fost readus zambetul si bucuria pe chipurile celor aflati in suferinta, singuri pe lume, parasiti de familii in acest asezamant medical. (M.S.)
Rezultate Event Plus
Compania Event Plus, lansata la jumatatea acestui an, a obtinut o cifra de afaceri de peste 350.000 de euro, iar pentru anul 2008 estimeaza ca va ajunge la peste 2 milioane euro. "Succesul de care s-a bucurat compania inca din momentul intrarii pe piata romaneasca ne indreptateste sa consideram ca, prin lansarea ei, am raspuns cerintelor unui public constient de imperfectiunile pietei romanesti de profil", a declarat managing partner Event Plus, Ioan Big. Compania a investit pana in acest moment peste 150.000 euro in echipamente si resurse umane, reusind sa castige clienti atat din randul companiilor multinationale, cat si al institutiilor publice. Event Plus este prima companie de Event Architecture din Romania, fiind si singura companie de evenimente din Balcani ai carei manageri sunt membri ai International Special Events Society, cea mai prestigioasa asociatie din domeniu. (F.B.)