Portarul nationalei de handbal a Romaniei, Luminita Hutupan-Dinu, a avut lacrimi in ochi si la o zi dupa infringerea cu Germania din finala mica a CM din Franta.

Plecate la Mondiale cu gindul la medalia de aur, handbalistele romane s-au intors din Franta doar cu regretele si cu un nemultumitor loc 4. „Consider ca este un rezultat foarte bun in conditiile in care sporturile din Romania sufera din diverse motive. Chiar pot sa spun ca aceasta echipa si-a depasit conditia, in situatia in care 12 dintre cele 16 componente ale lotului au avut un sezon extraordinar de incarcat, cu 11 meciuri pe luna din septembrie pina in noiembrie. Ne pare bine ca am intrat in acest cvartet, sintem locul 4 in lume si as fi foarte fericit ca si la editiile urmatoare Romania sa poata avea posibilitatea de a intra in primele patru", a incercat antrenorul Gheorghe Tadici sa mai edulcoreze semiesecul.

Daca tehnicianul roman s-a declarat multumit de aceasta performanta a elevelor sale, portarul Luminita Dinu Hutupan a parut in continuare afectata dupa esecul din finala mica, atunci cind Romania s-a aflat la 20 de secunde de medalia de bronz. „Viata merge inainte. Este pacat ca am dat cu piciorul la toata munca pe care am depus-o pina acum. Sa dai adversarului medalia de bronz din mina, sa o vinzi fara nici un pret, este dureros, foarte dureros. Totusi, locul 4 pentru noi este o performanta, avind in vedere ca la acest Campionat Mondial au fost prezente 24 de echipe. Nu am mers la acest campionat sa ne facem de rusine", a declarat Hutupan.

Aflata la ultima sa participare la un Campionat Mondial, Steluta Luca spera sa-si ia revansa si sa urce pe podium la Olimpiada de la Beijing. „Daca nu era acea medalie de la Sankt Petersburg, acum cred ca era o mare performanta locul 4, de aceea trebuie sa ridicam capul sus, sa mergem inainte, pentru ca ne asteapta Olimpiada. A fost ultimul meu Campionat Mondial, dar nu si ultima participare la echipa nationala. Retragerea mea va fi dupa Olimpiada. Poate ca la Beijing vom obtine ceea ce ne-am dorit la Mondiale", a spus Luca. Pentru a se califica la JO din China, Romania va trebui, in martie, sa ocupe unul dintre primele doua locuri la turneul olimpic pe care-l va gazdui si la care vor mai participa alte trei echipe: Angola sau Ungaria, Japonia si Croatia sau Polonia.

Romania va avea doua echipe in Liga Campionilor Handbalul feminin romanesc la nivel de cluburi a reusit un salt spectaculos in clasamentul continental, de pe locul 12 pe 7, ceea ce-i va permite ca, in sezonul 2008-2009, sa inscrie doua formatii in Liga Campionilor. Astfel, anul viitor, Romania va avea cinci formatii in cupele europene, numarul acestora putind fi suplimentat in cazul in care una dintre echipele noastre aflate inca in competitie va cistiga un trofeu continental. La masculin, Romania ocupa in continuare pozitia a 10-a, urmind sa trimita in Europa, in 2008-2009, cinci echipe: cite una in Liga Campionilor, Cupa EHF si Cupa Cupelor si doua in Challenge Cup.