Rusia si Germania au lansat ieri operatiunile de exploatare la uriasul camp de gaze naturale Yuzhno Russkoye, situat in nord-vestul Siberiei. Presedintele Consiliului de Administratie al companiei ruse Gazprom, Dmitri Medvedev, care este de asemenea
Rusia si Germania au lansat ieri operatiunile de exploatare la uriasul camp de gaze naturale Yuzhno Russkoye, situat in nord-vestul Siberiei. Presedintele Consiliului de Administratie al companiei ruse Gazprom, Dmitri Medvedev, care este de asemenea canditatul principal pentru ocuparea functiei de presedinte al Rusiei, in locul lui Vladimir Putin, directorul executiv Alexei Miller si vice - cancelarul german Frank-Walter Steinmeier au condus ceremonia de inaugurare la Moscova. In timp ce Gazprom detine majoritatea in acest proiect, grupul german de produse chimice BASF detine o participatie de 25% minus o actiune din camp, ce are rezerve regenerabile de 600 de milioane de metri cubi de gaze naturale si cinci milioane de tone de petrol. Exista posibilitatea ca cel mai mare grup energetic din Germania, E.ON, sa achizitioneze restul de 25% din actiuni. E.ON detine aproape 6,4% din Gazprom si a fost de acord sa plateasca companiei de gaze naturale 1,2 miliarde de euro pentru participatia in proiectul Yuzhno Russkoye si sa-i ofere 50% din diviziile sale de stocare si distributie a gazelor naturale din Ungaria. Campul de exploatare Yuzhno Russkoye va fi administrat in comun pentru a aproviziona gazoductul Nord Stream, ce va lega Rusia de Europa Occidentala, informeaza Reuters, citata de NewsIn. Gazoductul Nord Stream, ce va transporta gazul rusesc prin Marea Baltica in Europa, va incepe sa alimenteze cu 27,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an in anul 2010, o a doua conducta ce-i va dubla capacitatea la 55 de miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an. Nord Stream este detinut in majoritate de Gazprom, in timp ce BASF si E.ON detin actiuni minoritare din acest proiect.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.