Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private recomanda celor care indeplinesc conditiile de eligibilitate sa aleaga unul dintre cele 18 fonduri de pensii administrate privat, in urmatoarele 30 de zile. In caz contrar, vor fi repartizati ale
Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private recomanda celor care indeplinesc conditiile de eligibilitate sa aleaga unul dintre cele 18 fonduri de pensii administrate privat, in urmatoarele 30 de zile. In caz contrar, vor fi repartizati aleatoriu de catre Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale, sistemul informatic fiind cel care va alege in locul lor, informeaza NewsIn. In sistemul pensiilor administrate privat se pot inscrie salariatii cu varste de pana in 35 de ani si optional cei cu varste de pana in 45 de ani, care sunt inregistrati in evidentele CNPAS ca platitori de contributii de asigurari sociale de stat. CSSPP mai recomanda salariatilor sa solicite agentilor de marketing cat mai multe informatii despre sistem si sa semneze actul de aderare numai dupa parcurgerea prospectului schemei de pensii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.