Rapid are astazi sansa de a se apropia la cinci puncte de clujeni, in urma meciului de la Piatra Neamt. Nemultumit de arbitru, Copos ameninta cu retragerea de pe teren.

Infringerea CFR-ului la Timisoara creste miza restantei pe care Rapid o disputa astazi, de la ora 20.00 (National TV), la Piatra Neamt. In cazul unei victorii, giulestenii au sansa sa rupa grupul de urmaritoare si sa se apropie la doar cinci puncte de lider. „Noi sintem condamnati sa cistigam. Ei au o situatie delicata in clasament. Noi avem sansa sa ne apropiem de CFR, care a facut un pas gresit in meciul cu Poli", crede directorul tehnic al giulestenilor, Nicolae Manea.

In schimb, patronul George Copos ameninta cu retragerea echipei de pe teren, dupa ce la partida au fost delegati arbitrii Tiberiu Lajos si Miklos Nagy, cei care i-au dezavantajat pe giulesteni in meciul cu CFR Cluj. „Sint extrem de suparat si de surprins ca il vad din nou pe Lajos Tiberiu la un meci al Rapidului dupa ce ne-a dezavantajat premeditat la partida cu CFR Cluj. Atunci a gresit la ambele goluri ale clujenilor. Mai mult, dupa ce il vad pe Lajos Tiberiu, constat cu stupoare ca si Nagy Miklos, care este din Cluj, a fost delegat la aceasta partida. Incredibil, dar lucrurile nu s-au oprit aici, observatorul Dan Dragos Craciun a fost si el desemnat la acest meci, desi, la rindul lui, este tot din Cluj. Va spun raspicat, daca vom fi dezavantajati la Piatra Neamt anunt Federatia ca retrag echipa de pe teren", a spus Copos, care crede ca delegarile arbitrilor se fac la Cluj, nu la Federatie.

Replica directorului general al FRF, Ionut Lupescu, a venit prompt, cu tot cu eticheta de comunist aplicata lui Copos: „Iar vin cu presiuni din astea, ca vor sa retraga echipa? Dar nu se mai potolesc odata? Nici cu Lajos, nici cu ceilalti din brigada si nici cu observatorul de arbitri nu am avut nici o problema timp de 19 etape. Iar incepe Copos cu lucruri dintr-astea comuniste? Ar trebui sa termine cu astea si sa se concentreze pe fotbal". Copos a continuat insa atacurile, declarind ca CFR Cluj a apelat si la alte metode pentru a cistiga meciuri.

De partea cealalta, nemtenii se afla la doar doua puncte de locurile retrogradabile, insa resping din start o eventuala prima din partea adversarelor Rapidului la titlu. „Noi sintem un club mic, ai carui jucatori evolueaza doar pentru primele promise de sefii proprii. N-avem portile deschise pentru alte formatii in dorinta stimularii baietilor nostri. Trebuie sa ne aparam pielea noastra si sa dovedim atasament doar culorilor noastre", spune presedintele nemtenilor, Grigore Sichitiu, fost director sportiv la Rapid. Gheorghe Stefan a fost mai dur, cerindu-i lui Copos sa se retraga din fotbal „pentru toate mizeriile pe care le-a facut".

Craciunescu: „Sistemul e corupt" Fostul sef al arbitrilor sustine ca presedintele FRF ar face de fapt delegarile trecute in fisa postului lui Lupescu. „Am auzit ca Mircea Sandu se ocupa de delegarea arbitrilor, si nu Lupescu. Directorul FRF se ocupa acum doar de observatori. Din partea mea, poate sa faca oricine delegarile, dar nu mi se pare normal ca presedintele Federatiei sa se ocupe de acest lucru. E chiar anormal", a spus Craciunescu. Fostul presedinte al CCA sustine ca in arbitraj s-a batut pasul pe loc, iar la feminin chiar am regresat. Craciunescu e convins ca mai multi arbitri valorosi sint victimele unui sistem corupt si ar putea parasi arbitrajul. „Pe Coltescu l-au facut praf in ultima vreme. Desi era poate cel mai valoros arbitru la un moment dat, acum nici nu mai stie sa stea in picioare din aceasta cauza. Conducatorii fotbalului romanesc l-au distrus. Cel care urmeaza cred ca va fi Balaj", a incheiat fostul purtator al ecusonului FIFA. (V.D.)