Comerciantii care utilizeaza o publicitate inselatoare, comparativa si ilegala vor fi sanctionati cu amenda contraventionala cuprinsa intre 3.000 lei la 30.000 lei de catre inspectorii Ministerului Economiei si Finantelor, potrivit unui proiect de le
Comerciantii care utilizeaza o publicitate inselatoare, comparativa si ilegala vor fi sanctionati cu amenda contraventionala cuprinsa intre 3.000 lei la 30.000 lei de catre inspectorii Ministerului Economiei si Finantelor, potrivit unui proiect de lege aprobat de Guvern.
Proiectul de lege defineste publicitatea inselatoare ca fiind "orice publicitate care, in orice mod, inclusiv prin modul de prezentare, induce sau poate induce persoanele carora li se adreseaza sau care iau contact cu aceasta si care, din cauza caracterului inselator, poate afecta comportamentul economic al acestora sau care din acest motiv prejudiciaza sau poate prejudicia un concurent". De asemenea, este definit si termenul de "publicitate comparativa ca fiind orice publicitate care identifica in mod explicit sau implicit un concurent sau bunuri ori servicii oferite de acestea". Constituie contraventii savarsirea de catre comercianti de fapte de publicitate inselatoare, respectiv publicitate comparativa ilegala si se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 lei la 30.000 lei. Sanctiunile contraventionale se aplica de reprezentantii imputerniciti ai Ministerului Economiei si Finantelor. Ministerul poate dispune si o serie de masuri complementare, precum incetarea sau interzicerea publicitatii inselatoare sau a publicitatii comparative ilegale. Masurile de incetare sau de interzicere a publicitatii vor fi luate in maximum cinci zile de la data inmanarii sau comunicarii procesului-verbal de constatare si sanctionare a contraventiei prin care au fost dispuse.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.