Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) vrea  sa implementeze un sistem de supraveghere a produselor accizabile prin GPS, proiectul vizand combaterea evaziunii fiscale, inclusiv in domeniul petrolier, a declarat, presedintele instituti
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) vrea sa implementeze un sistem de supraveghere a produselor accizabile prin GPS, proiectul vizand combaterea evaziunii fiscale, inclusiv in domeniul petrolier, a declarat, presedintele institutiei, Daniel Chitoiu. Astfel, mijloacele de transport al produselor accizabile urmeaza sa fie dotate obligatoriu cu sisteme GPS (sistem de pozitionare globala - n.r.) pentru a putea fi urmarite pana la punctul de destinatie. Totodata, sistemele GPS vor fi folosite si pentru antrepozitele fiscale, in paralel cu camerele de luat vederi. In sfera produselor accizabile intra alcoolul si bauturile alcoolice, tutunul prelucrat si produsele energetice, cu exceptia gazului distribuit prin sistemul de distributie a gazelor naturale si a energiei electrice. „Accizele la produsele petroliere au cea mai mare pondere in totalul veniturilor colectate din accize. La finele perioadei ianuarie-noiembrie, incasarile din accize au insumat 11,42 miliarde de lei, in crestere cu 19% fata de aceeasi perioada a anului precedent“, a declarat Chitoiu, citat de NewsIn.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.