Femeile cu picioare scurte prezinta probabilitati mai mari de a suferi de boli hepatice, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii britanici. Cercetatorii de la Universitatea din Bristol sunt de parere ca ambele aspecte, picioarele scurte si bol
Femeile cu picioare scurte prezinta probabilitati mai mari de a suferi de boli hepatice, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii britanici. Cercetatorii de la Universitatea din Bristol sunt de parere ca ambele aspecte, picioarele scurte si bolile hepatice, sunt un rezultat al dietei alimentare, precum si al altor factori din primii ani de viata. Studiul, la care au participat 3.600 de femei, cu varste cuprinse intre 60 si 79 de ani, a scos la iveala faptul ca probabilitatile ca reprezentantele sexului frumos sa sufere de boli hepatice sunt invers proportionale cu lungimea picioarelor. Studii anterioare au sugerat faptul ca lungimea picioarelor influenteaza probabilitatea de aparitie a bolilor cardiace la maturitate. "Functia ficatului adult este influentata de factorii de mediu din primii ani de viata - reflectata in lungimea picioarelor" - si aceiasi factori influenteaza si probabilitatea aparitiei diabetului sau a bolii coronariene cardiace. Specialistii au masurat lungimea picioarelor participantelor la studiu. De asemenea, specialistii le-au prelevat voluntarelor mostre de sange pentru a masura enzimele ficatului: ala nin-amino-transferaza, gamma-glutamil-transferaza, aspartat transaminaza si alcalin-fosfataza. "Fiecare din acesti markeri reflecta un aspect diferit al unei potentiale afectiuni a ficatului", se indica in studiu. Lungimea picioarelor arata cat de echilibrat a fost hranita o persoana in copilarie. Alaptarea la san si nivel socio-economic al copilului influenteaza lungimea picioarelor in viata adulta, spun cercetatorii britanici. Rezultatele sunt aceleasi chiar si cand se ia in considerare factori de risc precum fumatul si consumul de alcool, care afecteaza functia hepatica.

Oamenii si maimusele au acelasi sistem de calcul mintal

Maimutele se descurca la fel de bine ca studentii la efectuarea calculelor simple de tipul adunarilor, potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori americani.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.