Kelemen spune ca tot mai multi brasoveni sunt interesati sa cumpere sau sa isi construiasca locuinte in municipiul Sfantu Gheorghe si in imprejurimi, fiind atrasi atat de liniste, cat si de „garantia respectarii legalitatii si a proprietatii p
Kelemen spune ca tot mai multi brasoveni sunt interesati sa cumpere sau sa isi construiasca locuinte in municipiul Sfantu Gheorghe si in imprejurimi, fiind atrasi atat de liniste, cat si de „garantia respectarii legalitatii si a proprietatii private“, reflectata de rata mica a infractionalitatii. Anumiti lideri maghiari vad in aceasta migrare un pericol in ceea ce priveste raportul etnic din Covasna, de 70% la 30% in favoarea maghiarilor, care are insa toate sansele sa se diminueze drastic intr-un viitor foarte apropiat.

Preturile imobiliare, la jumatate fata de Brasov
Tibor Kelemen a afirmat ca tot mai multi brasoveni opteaza pentru cumpararea unei locuinte sau pentru construirea unei case in resedinta judetului Covasna, fiind atrasi in primul rand de preturile imobiliare care sunt la jumatatea celor practicate in Brasov. „Multi brasoveni au descoperit ca aici pot cumpara locuintele la jumatate de pret, iar siguranta personala este mult mai mare. In plus, la noi inca nu exista nebunia metropolelor. Ne aflam la doar 30 km distanta de Brasov, iar drumul este bun. Dupa cum stim cu totii, timpul inseamna bani, iar oamenii ajung mai simplu la locurile lor de munca parcurgand cei 30 km ca si cum ar traversa Brasovul. Majoritatea fac naveta cu masinile personale, dar din jumatate in jumatate de ora circula si asa-zisele maxi-taxi“ ne-a declarat Tibor Kelemen.

Noii-venitii fac naveta la serviciu
Directorul AJOFM a mai adaugat ca familiile care s-au mutat la Sfantu Gheorghe prefera in continuare sa lucreze in Brasov, deoarece acolo salariile sunt mai mari, insa isi inscriu copiii la scolile din Sfantu Gheorghe.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.