Dupa ce liderii celor doua partide au decis fuziunea prin absorbtie a PD cu PLD, mai multe organizatii judetene PLD si PD si-au exprimat nemultumirea fata de aceasta decizie.
In Buzau, aproape doua mii de membri din formatiunea Liberal Democrata
Dupa ce liderii celor doua partide au decis fuziunea prin absorbtie a PD cu PLD, mai multe organizatii judetene PLD si PD si-au exprimat nemultumirea fata de aceasta decizie.
In Buzau, aproape doua mii de membri din formatiunea Liberal Democrata si-au anuntat ieri demisia in bloc, urmand sa se constituie intr-o organizatie fara statut politic, denumita "Forta independenta", informeaza Mediafax. Peledisti buzoieni au luat aceasta decizie explicand ca nu se simt compatibili cu Partidul Democrat alaturi de care s-a format PD-L. Totodata, organizatia judeteana i-a transmis o scrisoare deschisa lui Theodor Stolojan, acuzandu-l de "interese de moment mai presus de interesele romanilor".
“Nu dorim sa fim inghititi de o organizatie a carei conducere nu impartasesete aceleasi idealuri si valori ca si noi.(...) In noua structura a PDL, nu mai regasim spiritul pe care l-am creat in PLD si nu mai regasim valorile pentru care ne-am implicat politic. De aceea, organizatia judeteana a PLD Buzau, in frunte cu membrii si organizatiile locale care au obtinut cele mai bune rezultate la alegerile pentru PE, demisionam din functiile detinute”, se arata in scrisoarea adresata lui Stolojan. Anuntul a fost facut de presedintele PLD Buzau, avocatul Lucian Salcutan, care a declarat ca au demisionat aproximativ doua treimi din membrii organizatiei judetene, care au obtinut rezultate bune si foarte bune la alegerile pentru PE.
Presedintele PSD, Mircea Geoana a declarat in urma cu doua zile ca exista solicitari de inscriere in Partidul Social Democrat venite din partea mai multor organizatii ale PD si PLD. El a adus in sprijinul acestei afirmatii argumentul ca organizatia democrata Olt a trecut in masa la PSD.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.