Directorul mai multor societati agricole din Dolj, Bihor si Brasov, deja cunoscuta Maria Schutz - patroana Serelor Codlea, asociatul acesteia - Ion Dascalu, si doi fosti directori ADS, Corneliu Popa si Mihai Ciobanu, au fost trimisi in judecata de pr
Directorul mai multor societati agricole din Dolj, Bihor si Brasov, deja cunoscuta Maria Schutz - patroana Serelor Codlea, asociatul acesteia - Ion Dascalu, si doi fosti directori ADS, Corneliu Popa si Mihai Ciobanu, au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie sub aspectul savarsirii infractiunilor de inselaciune, complicitate la aceasta, bancruta frauduloasa, respectiv complicitate la bancruta.
Prejudiciul creat prin fraudele comise cu ocazia privatizarii si post - privatizarii a doua societati comerciale (Orser SA Oradea si Sere Codlea) este de peste 5 mil. euro, pentru recuperarea acestuia dispunandu-se aplicarea sechestrului asigurator pe bunurile mobile si imobile ale celor patru. Potrivit rechizitoriului trimis spre solutionare Tribunalului Bihor, cu sprijinul celor doi fosti directori, Maria Schutz a indus in eroare ADS, declarand fictiv ca ar avea mijloacele financiare necesare derularii contractului si respectarii clauzelor contractuale.
Totodata, raportand unele date si investitii fictive cu ajutorul celor de la ADS si al asociatului sau, Schutz a determinat conducerea celor doua firme sa inregistreze cheltuieli si servicii fictive, ceea ce a dus la declararea starii de insolventa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.