Opozitia din Universitatea „Babes-Bolyai" va vota impotriva lui Andrei Marga si ar putea chiar sa conteste alegerile din cauza metodologiei.Andrei Marga va avea problemesi dupa alegeri Anuntarea unui candidat unic pentru rectoratul UBB (Andrei Marga) nu a linistit apele in institutia clujeana. Chiar daca nu i-au putut opune un contracandidat, contestatarii lui Marga spun ca vor vota impotriva acestuia la alegerile din 30 decembrie. Potrivit unor surse din senat, este posibil ca o treime dintre membrii acestui for al UBB sa voteze impotriva. Senatul UBB este compus din 140 de membri: 35 de studenti, 70 de cadre didactice din facultati, 21 de decani, plus o serie de membri cu loc de drept: rectorul, prorectorii, conducerea Consiliului Academic si citiva directori ai unor institutii coordonate de universitate (spre exemplu, Biblioteca Centrala Universitara sau Gradina Botanica). Chiar daca rezultatul final va inclina in favoarea lui Marga, opozantii sai sint pregatiti sa conteste alegerile la Ministerul Educatiei si sa ceara invalidarea lor din cauza metodologiei privind organizarea si desfasurarea acestora. Metodologia se refera la repartizarea numarului de membri in senatul universitar pentru fiecare facultate in parte. Printr-o scrisoare deschisa adresata conducerii universitatii si senatului, profesorul Simion Simon semnala, pe 25 noiembrie, ca metodologia „contine prevederi menite sa puna sub semnul intrebarii rezultatele alegerilor", tinind de domeniul incalcarii legii.

Paralel cu scandalul care a cuprins UBB inainte de alegeri, aici s-a aflat o echipa a Corpului de Control al primului-ministru. Potrivit unor surse din UBB, s-au constatat diverse nereguli. Una dintre acestea ar fi contractul universitatii cu o fundatie (Asociatia Lingua) condusa de sotia lui Andrei Marga, Delia Marga, care este si directorul Centrului Lingua (centru de limbi moderne), infiintat de UBB. Potrivit unor surse universitare, aceasta asociatie ar plati o chirie modica universitatii. Alte nereguli constatate ar fi legate de Legea achizitiilor publice si a licitatiilor pentru spatii si cladiri cumparate de UBB pe durata mandatului actualului rector, Nicolae Bocsan.

„Deocamdata nu am cum sa vorbesc despre concluziile raportului de control, pentru ca nu sint gata si nici nu sint semnate de ministru. Insa pot sa spun ca intr-adevar exista un centru condus de doamna Marga, dar si o fundatie cu acelasi nume, condusa tot de doamna Marga. Dar nu intra in abilitatea mea sa dau verdictul daca este legal sau nu, ci doar sa sesizez nereguli pe care le inaintez la Parchet", a declarat Gabriel Ispas, directorul Corpului de Control, pentru Cotidianul.