DECIZIE CE. Comisia Europeana a prezentat ieri propunerile legislative pentru reducerea nivelului mediu al emisiilor de dioxid de carbon produse de autoturismele noi, la 120 de grame la un kilometru pana in anul 2012, constructori
    DECIZIE CE. Comisia Europeana a prezentat ieri propunerile legislative pentru reducerea nivelului mediu al emisiilor de dioxid de carbon produse de autoturismele noi, la 120 de grame la un kilometru pana in anul 2012, constructorii auto care nu se conformeaza noilor norme urmand sa fie penalizati. Producatorii auto care nu se vor adapta la normele europene de poluare vor fi supusi la plata unor penalizari incepand cu anul 2012. Astfel, sanctiunile se vor plasa, in primul an, la 20 de euro pentru un gram suplimentar de emisii de dioxid de carbon la un kilometru, urcand treptat la 35 de euro in anul al doilea (2013), 60 de euro in anul al treilea (2014) si 95 de euro in 2015. Propunerile legislative ale CE reprezinta un element fundamental al strategiei UE pentru imbunatatirea consumului de combustibil al autoturismelor, care realizeaza circa 12% din emisiile de dioxid de carbon la nivelul blocului comunitar, se arata intr-un comunicat al Executivului european.     INVESTITII DE MEDIU. Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati va incepe anul viitor investitii de aproximativ 117 milioane de dolari in doua proiecte tehnologice, care vizeaza printre altele dublarea productiei de cocs metalurgic si alinierea la standardele europene de mediu, a anuntat miercuri compania. Primul proiect, in valoare de 82,5 milioane de dolari, prevede reconstruirea unei baterii de cocsificare, investitie prin care compania va putea sa-si mareasca productia de cocs metalurgic de la 340.000 de tone pe an la 700.000 de tone pe an. "Pe langa avantajele tehnologice aduse de noua baterie de cocsificare, tehnologia de ultima generatie pe care o vom folosi va ajuta si la protejarea mediul inconjurator si la imbunatatirea conditiilor de munca", a declarat, intr-un comunicat, directorul general al ArcelorMittal Galati, Augustine Kochuparampil. Al doilea proiect, de 34 de milioane de dolari, va consta in modernizarea sectiei chimice de la uzina cocsochimica, in vederea ameliorarii conditiilor de munca si alinierii la standardele de mediu.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.