Producatorul de textile Iasitex se va asocia cu Uzuc din Ploiesti la compania A2 Impex Ploiesti, firma din Iasi urmand sa aduca un numerar de 27,3 milioane lei la capitalul social.
Compania va subscrie un numar de 2,73 milioane de actiuni la A2 Impex, la o valoare nominala de 10 lei pe unitate, potrivit unui comunicat transmis ieri Bursei de Valori Bucuresti.
Astfel, capitalul companiei se va dubla, la 54,6 milioane lei, fiind controlat in proportie de 50,01% de Uzuc, iar Iasitex va detine un pachet de 49,99%. Cele doua companii fac parte din grupul Serviciile Comerciale Romane (SCR), controlat de omul de afaceri ┼×tefan Vuza.
Actionarii companiei Uzuc au aprobat luni asocierea cu Iasitex.
Uzuc Ploiesti produce utilaje si linii tehnologice. Actionarul majoritar al companiei este firma A1 Impex din Cluj-Napoca, parte a grupului SCR.
┼×tefan Vuza a anuntat la finele lunii noiembrie ca va investi 14,5 milioane de euro, prin producatorul de textile Iasitex Iasi, in alte patru firme din cadrul grupului SCR, operatiunea urmand sa fie derulata prin aport in numerar la capitalul social.
Din grupul SCR mai fac parte companiile Chimcomplex Borzesti, Nova Textile Bumbac Pitesti, Caromet Caransebes (utilaj tehnologic), Somes SA (producator de hartie si celuloza), Sinterom si Contactoare Buzau (ambele din domeniul subansamblelor auto).