Componentele reprezentativei de handbal a Romaniei au revenit in tara, luni seara, cu regretul ca n-au castigat mult doritele medalii mondiale de bronz, pe care le-au pierdut in finalul unui meci de infarct cu Germania. Totusi, intreaga delegatie tri
Componentele reprezentativei de handbal a Romaniei au revenit in tara, luni seara, cu regretul ca n-au castigat mult doritele medalii mondiale de bronz, pe care le-au pierdut in finalul unui meci de infarct cu Germania. Totusi, intreaga delegatie tricolora considera ca si locul patru obtinut in Franta reprezinta o noua performanta a handbalului autohton, mai ales ca ne asigura dreptul de a organiza un turneu preolimpic. Asteptate la aeroport cu flori si sampanie, handbalistele au fost incurajate si de presedintele ANS, Octavian Belu, care le-a spus ca turneul final mondial trebuie considerat ca o etapa in drumul spre JO 2008, deoarece "medalia olimpica este cea mai importanta".
"Pacat ca am dat cu piciorul la toata munca pe care am depus-o, dar sa nu uitam ca am inceput foarte bine meciul cu Germania si l-am terminat foarte prost. Dar viata merge inainte. Ne-am batut pentru a obtine aceasta medalie si nu s-a putut. Sa dai adversarului medalia din mana, s-o vinzi fara nici un pret, este dureros! Totusi, locul patru este o performanta, avand in vedere ca la Mondiale au fost prezente 24 de echipe. Sa dea Dumnezeu ca pentru JO sa ne pregatim si mai bine si vom vedea ce va fi", a declarat la sosirea in tara una dintre cele mai galonate jucatoare, Luminita Hutupan-Dinu, care a facut adevarate minuni in poarta Romaniei. Acelasi ton optimist l-a folosit si Ionela Galca, declarata cel mai bun pivot al Mondialelor din Franta. "Nu cred ca din cauza oboselii am pierdut finala mica. Cum am jucat noua meciuri pana atunci, al zecelea era cel mai important. E bine totusi ca am terminat in primele patru, pentru ca putem sa organizam acasa grupa de calificare la JO. Cat priveste trofeul de cel mai bun pivot ce sa spun, ma onoreaza, dar as fi preferat sa fim pe podium", a declarat Galca. Printre jucatoare si-a facut aparitia si antrenorul Gheorghe Tadici, care s-a declarat multumit de performanta obtinuta. "Consider ca este un rezultat foarte bun, in conditiile in care sporturile din Romania sufera. Chiar pot sa spun ca aceasta echipa si-a depasit conditia, in situatia in care 12 dintre cele 16 jucatoare au avut un sezon superincarcat, cu 11 meciuri pe luna din septembrie pana in noiembrie. Sunt fericit si pentru ca nu s-au inregistrat accidente grave si ca fetele pot continua cursa spre JO 2008, obiectivul nostru principal. Sper ca alaturi de noi sa participe si nationala de polo, care de altfel ne-a si sustinut prin antrenorul Vlad Hagiu in toata perioada, meci de meci si dupa meciuri", a precizat Tadici, dupa care s-a intretinut cu presedintele ANS, Octavian Belu. "Personal nu vad lucrurile atat de triste. Locul patru este dezamagitor fata de asteptari, dar nu stiu la cate alte sporturi ne putem bucura de aceasta pozitie, mai ales ca exista perspectiva calificarii la JO. Intotdeauna am considerat Mondialele ca pe o etapa pregatitoare pentru JO. Medalia olimpica este cea mai importanta si face uitate toate problemele", a mentionat si Belu, adaugand ca intrecerile olimpice de la Beijing nu trebuiesc privite cu prea mult optimism. "Anul 2007 este lipsit de performante la varf, ma refer la medaliile de aur. Trebuie sa ne mentinem realismul si sa privim JO de la Beijing cu mai multa circumspectie decat pe cea de la Sydney sau Atena, pentru ca grupul de sportivi este redus. Valoarea n-o discut, ca se poate produce un salt in perioada urmatoare. Cred ca inertia de care am profitat atata vreme s-a cam stins si asteptam ca noua generatie de sportivi sa-si demonstreze capacitatea de a invinge", a concluzionat Belu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.