Regele Albert al II-lea al Belgiei i-a cerut premierului Guy Verhofstadt sa formeze un guvern interimar. Daca va obtine votul Parlamentului, executivul va putea activa cel tirziu pina in 23 martie 2008. In acest interval va elabora un proiect de buge
Regele Albert al II-lea al Belgiei i-a cerut premierului Guy Verhofstadt sa formeze un guvern interimar. Daca va obtine votul Parlamentului, executivul va putea activa cel tirziu pina in 23 martie 2008. In acest interval va elabora un proiect de buget pe anul viitor si va lua unele decizii in domeniul judiciar. Guy Verhofstadt, un liberal flamand, a pierdut alegerile din luna iunie si urma sa se retraga din functie. El a fost insa nevoit sa ramina in fruntea guvernului din cauza unei grave crize politice iscate dupa alegeri.

Cistigatorii scrutinului - crestin-democratii flamanzi si liberalii francofoni - negociaza de mai bine de sase luni formarea unei coalitii de guvernare si nu reusesc sa ajunga la un acord. (I.M.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.