Actionarii Fondului Proprietatea vor avea posibilitatea sa vanda actiunile inainte de listare la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), conform regulilor stabilite de legea societatilor comerciale, dupa ce Guvernul a adus modificari la statutul societatii,
Actionarii Fondului Proprietatea vor avea posibilitatea sa vanda actiunile inainte de listare la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), conform regulilor stabilite de legea societatilor comerciale, dupa ce Guvernul a adus modificari la statutul societatii, care clarifica modalitatea de instrainare a titlurilor. "Si la Fondul Proprietata, nefiind listat pe piata, se aplica acum legea societatilor comerciale. Actionarii vor putea sa-si cesioneze titlurile conform Legii 31. Depozitarul Central va putea, dupa intrarea in vigoare a hotararii de Guvern, sa opereze vanzarile de actiuni ale Fondului Proprietatea. Era nevoie de modificarea actului constitutiv pentru clarificarea acestui aspect. Tranzactii de acest gen se fac si in cazul cesiunii titlurilor societatilor inchise", a declarat directorul general al Depozitarului Central, Adriana Tanasoiu. Prevederile actului constitutiv vor fi completate cu dispozitiile Legii 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, iar legislatia pietei de capital va fi aplicabila Fondului Proprietatea din momentul admiterii la tranzactionare a societatii la BVB, se mentioneaza in noul act constitutiv al Fondului. Tanasoiu a mentionat ca in actul constitutiv anterior exista o prevedere interpretabila, nefiind precizat ce operatiuni pot fi facute cu actiunile Fondului Proprietatea inainte de listarea acestuia la BVB. Astfel, vanzarea actiunilor detinute la Fondul Proprietatea inainte de listare era riscanta, intrucat legislatia nu reglementa clar aceasta posibilitate, existand pericolul ca tranzactia sa fie anulata in urma unei actiuni in justitie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.