Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM) ofera firmelor informare in ceea ce priveste oportunitatile de finantare a proiectelor, consultanta si suport de finantare pentru a sprijini integrarea acestora
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM) ofera firmelor informare in ceea ce priveste oportunitatile de finantare a proiectelor, consultanta si suport de finantare pentru a sprijini integrarea acestora in piata europeana, a informat ieri NewsIn. FNGCIMM a stabilit o strategie de sprijin pentru intreprinzatori, prin care ofera informatii, atat prin reteaua sa teritoriala, cat si prin agentii, precum si suport de finantare prin garantarea creditelor, prefinantarea proiectelor si cofinantarea proiectelor, se arata in comunicatul Fondului. Cei interesati pot afla date generale despre caracteristicile principale ale fondurilor europene postaderare, despre alocarea financiara pentru Romania in perioada 2007 - 2013, dar si despre finantarile nerambursabile alocate programelor operationale pentru firme mici si mijlocii. Fondul ofera, de asemenea, informatii despre oportunitatile de finantare a proiectelor IMM in cadrul Programului Operational Cresterea Competitivitatii Economice, Programului Operational Regional si al Programului Operational Dezvoltarea Resurselor Umane si a Programului National de Dezvoltare Rurala, despre costurile eligibile si neeligibile in cadrul proiectelor finantate din fonduri ale Uniunii Europene. Este prezentata si schema parteneriatului Banca - FNGCIMM - IMM pentru implementarea unui proiect finantat din fonduri europene, parteneriat ce are ca obiective incurajarea initiativei private, asistenta, consultanta si promovarea afacerilor si furnizarea de servicii si produse pe toata durata de viata a IMM-ului, respectiv "start-upuri", societati comerciale si cooperative, alaturi de un studiu de caz in care FNGCIMM SA poate functiona ca garantor sau ca finantator. Fondul a acordat anul trecut IMM-urilor garantii in valoare de peste 122 milioane euro si a avut o cifra de afaceri de 7,5 milioane lei, mai mare de aproape sase ori fata de cea din anul 2005. La sfarsitul anului 2006, fondurile proprii ale FNGCIMM erau de 276,98 milioane lei, in crestere de 2,82 ori fata de anul precedent. Numarul de garantii acordate intreprinzatorilor care au luat credite bancare a crescut de 4,5 ori fata de 31 decembrie 2005 si de aproape 15 ori fata de anul 2004.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.