Agentia de evaluare financiara Fitch a modificat ieri perspectiva datoriilor pe termen lung in moneda straina si locala a companiei petroliere nationale a Kazahstanului, KazMunaiGas, de la "stabila" la "negativa", conform unui comunicat al agentiei,
Agentia de evaluare financiara Fitch a modificat ieri perspectiva datoriilor pe termen lung in moneda straina si locala a companiei petroliere nationale a Kazahstanului, KazMunaiGas, de la "stabila" la "negativa", conform unui comunicat al agentiei, citat de NewsIn. In plus, Fitch a confirmat ratingul BBB al datoriilor pe termen lung in moneda straina si locala si ratingul F3 al datoriilor pe termen scurt. Aceasta actiune vine dupa modificare perspectivei ratingului BBB al datoriilor pe termen lung in moneda straina si locala acordat statului Kazahstan, de la "stabila" la "negativa". Ratingurile companiei KazMunaiGas sunt aliniate celor ale statului kazah din cauza legaturilor puternice cu Guvernul si pentru ca reprezinta interesele Kazahstanului in sectorul petrolului si al gazelor naturale.
KazMunaiGas este compania petroliera si de gaze naturale a Kazahstanului, al doilea producator de petrol al fostei Uniuni Sovietice. Compania este detinuta in totalitate de stat si este implicata in explorarea si productia de petrol, precum si in rafinarea si distributia de hidrocarburi. In acelasi timp, agentia de evaluare financiara Fitch a revizuit luni in scadere, de la “stabila” la “negativa”, perspectiva ratingului pentru credite pe termen lung al Kazahstanului, ca urmare a riscurilor create in contextul problemelor de acces la piata internationala de capital ale sectorului bancar kazah. Fitch Ratings a confirmat, totodata, ratingul “BBB” pentru credite pe termen lung in valuta si ratingul “BBB+” pentru credite pe termen lung in moneda nationala a Kazahstanului, tenge. Analistii de la agentia de rating au confirmat si plafonul de tara “BBB+” al Kazahstanului si ratingul pentru credite pe termen scurt “F3”, mai informeaza sursa citata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.