De luni pana miercuri, folkul a fost la el acasa la Teatrul Creanga, iar lupta pentru premii a fost mai aspra ca de obicei, la asta contribuind valoarea celor 15 concurenti veniti din toata tara (Alba-Iulia, Craiova, Slatina, Targu Ocna, Sebes, Bucur
De luni pana miercuri, folkul a fost la el acasa la Teatrul Creanga, iar lupta pentru premii a fost mai aspra ca de obicei, la asta contribuind valoarea celor 15 concurenti veniti din toata tara (Alba-Iulia, Craiova, Slatina, Targu Ocna, Sebes, Bucuresti) si chiar din Statele Unite. Este vorba despre Eli­sabeta Pirosca, o fosta laureata "Om Bun", actualmente studenta la Conservatorul din Boston, care a venit in tara special pentru festival. Pentru ca la ora inchiderii editiei seara de gala era in curs de desfasurare, primele doua zile sunt prezentate pe scurt. Desi toti concurentii au venit bine pregatiti la "Om Bun", juriul, condus de Titus Andrei, a delimitat (in urma unor dezbateri aprinse, ca de obicei) invingatorii de invinsi, pe care ii vom afla din ziarul de maine. Andrei Paunescu a deschis prima seara, plina de aplaudate recitaluri sustinute de consacrati ai genului: Vali Serban, Mircea Vintila & Brambura, Victor Socaciu si al sau Birou Executiv (alcatuit din valorosi muzicieni ex - Bosquito, actualmente Bandidos), Vasile Seicaru, Tatiana Stepa. Dupa a doua serie de concurenti, marti a fost seara dedicata noului val al folkului romanesc cu Dani Fat, Eugen Avram, Tapinarii, Dinu Olarasu, Daniel Iancu si Gashkademia de folk, la "inchidere" jucand inegalabila Ada Milea. Recitalul Adei, incheiat dupa miezul noptii, a inclus un compendiu al recentului show "Nasul" dupa Gogol. "Om Bun" este organizat de fundatia cu acelasi nume si sprijinit de partene­rii OTV, Radio Romania Actualitati, Jurnalul Na­tional, Secretariatul de Stat pentru Revolutionari, Ofi­ciul National pentru Cultul Eroilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.