Compania americana implicata in proiect spune ca unitatea va fi cea mai competitiva din Europa.

Compania americana Ineos Nova si producatorul roman de produse petrochimice SEEA Polymers au semnat marti o scrisoare de intentie pentru constituirea unei societati mixte care va construi si va opera la Medgidia o fabrica de polistiren expandabil, investitie de mai multe zeci de milioane de euro. Fabrica va intra in functiune la sfirsitul anului 2009 si va avea o capacitate de productie anuala de 100.000 de tone. Unitatea de productie va fi amplasata pe un teren in suprafata de cinci hectare detinut de SEEA Polymers in zona industriala a orasului Medgidia, pe malul portului, aceasta fiind prima fabrica tip „greenfield" pentru productia de polimer realizata in ultimii 25 de ani in Romania. Surse din piata au evaluat investitia la mai multe zeci de milioane de euro.

„Noua fabrica va fi localizata in zona cu cea mai mare rata de crestere pentru polistiren expandabil din lume. Fabrica va livra o gama completa de produse si va fi cea mai competitiva din Europa din punctul de vedere al costurilor", a declarat agentiei MEDIAFAX Martin Pugh, managing director pentru Europa al Ineos Nova.

Florin Andrei, CEO al SEEA Polymers, a aratat ca datele analizate indica o crestere estimata a consumului de polistiren expandabil de 10% pe an si a apreciat ca noua companie va deveni in scurt timp un lider regional in domeniu. Compania Ineos Nova, producator de stiren si de polistiren, are 1.400 de angajati in 13 fabrici din sase tari si a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 2,7 miliarde de euro. SEEA Polymers, infiintata in 2007, cu sediul in Constanta, este o firma romaneasca specializata in fabricarea si in comercializarea produselor petrochimice.