Raportul asupra comunicarii Comisiei Europene, "Sinergia la Marea Neagra", elaborat de europarlamentarul Roberta Anastase, a fost discutat si aprobat, ieri, in unanimitate in cadrul Comisiei pentru Afaceri Externe a PE, potrivit unui comunicat al del
Raportul asupra comunicarii Comisiei Europene, "Sinergia la Marea Neagra", elaborat de europarlamentarul Roberta Anastase, a fost discutat si aprobat, ieri, in unanimitate in cadrul Comisiei pentru Afaceri Externe a PE, potrivit unui comunicat al delegatiei romane din PPE, remis agentiei Mediafax. Raportul subliniaza importanta strategica a regiunii Marii Negre si invita institutiile europene sa dezvolte o politica adevarata de cooperare in aceasta zona, comparabila cu politicile existente pentru Marea Mediterana si Dimensiunea Nordica.
Roberta Anastase a insistat totodata si asupra necesitatii de mobilizare si consolidare a tuturor instrumentelor financiare relevante.
"Vrem implicare din partea tuturor institutiilor europene, vrem proiecte si sustinere financiara si vrem ca subiectul Marea Neagra sa devina unul prioritar. Am fost impresionata de sustinerea in unanimitate a colegilor mei din toate grupurile politice (...). Este o dovada in plus ca politica de sprijinire a regiunii Marii Negre este importanta”, a declarat Roberta Anastase.
Raportul subliniaza importanta pe care regiunea Marii Negre o are pentru securitatea si diversificarea resurselor energetice ale UE si, de aceea, insista asupra investitiilor in infrastructura precum si asupra diversificarii furnizorilor de resurse energetice prin proiectele Nabucco, Constanta - Trieste si coridorul Marea Caspica - Marea Neagra. Politica de mediu este un alt domeniu deosebit de important pentru politica de cooperare regionala, avand in vedere poluarea si accidentele ecologice care au afectat Marea Neagra si Dunarea in ultimul timp.
Raportul va fi prezentat in plenul Parlamentului European in ianuarie 2008, cand va fi supus votului final.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.