Daca pana la sfarsitul anului proiectul de prelungire a contractelor chiriasilor din casele nationalizate nu va fi aprobat prin ordonanta de urgenta, liderul PC, Dan Voiculescu, a anuntat ca va sustine familiile din aceste case la o actiune comuna in
Daca pana la sfarsitul anului proiectul de prelungire a contractelor chiriasilor din casele nationalizate nu va fi aprobat prin ordonanta de urgenta, liderul PC, Dan Voiculescu, a anuntat ca va sustine familiile din aceste case la o actiune comuna in instanta impotriva Executivului. "Va solicit de urgenta sa luati in consi­derare repunerea proiectului pe ordinea de prioritati a Guvernului din acest an. In mod contrar, va anunt ca voi incuraja si sustine personal cele 13.000 de familii care locuiesc in case nationalizate la o actiune comuna in instanta impotriva Guvernului", i-a transmis liderul conservator premierului Tariceanu. "Si pentru a nu exista dubii asupra acestei intentii, va asigur ca, daca pana la finalul acestui an, proiectul nu va fi aprobat prin OG, Guvernul pe care il conduceti va fi chemat in fata instantei sa raspunda acuzatiilor de nesimtire si nepasare fata de cetateni", a mai mentionat liderul PC. Dan Voiculescu a subliniat ca motivul pentru care PC sustine bugetul pe 2008 este responsabilitatea fata de cetateni, si nu ajutorul acordat acestui Guvern care a demonstrat ca este interesat prea mult de proprietati si prea putin de cetateni. "Si va mai aduc aminte ca sustinerea parlamentara pe care o cauta Guvernul pe care il conduceti depaseste cu mult votul pe bugetul pe 2008", a explicat Dan Voiculescu. Presedintele PC a declarat ca motivarea amanarii adoptarii Ordonantei prin schimbarile de la Ministerul Justitiei este jignitoare si considera ca prima prioritate a oricarui ministru trebuie sa fie datoria fata de cetateni. In acest caz, avizarea proiectului era prima obligatie a ministrului Justitiei, indiferent de numele acestuia. "Prin amanarea reglementarii proiectului deveniti acuzabil de lasitate si complicitate la suferinta oamenilor. Nici una nu are legatura cu guvernarea liberala, ci doar cu proasta guvernare. Va aduc aminte pe aceasta cale ca acum cateva saptamani un om si-a pus capat zilelor pentru ca se afla in situatia de a ramane pe drumuri dupa o viata de munca", a incheiat Dan Voiculescu.   Congres Consiliul National al PC a aprobat ieri calendarul congresului partidului de la 27 ianua­rie 2008. "Mi-as dori ca PC sa mearga pe ofensiva tinerilor. Eu mi-am facut datoria, am facut tot ce am putut pentru partid. Daca noua echipa va avea nevoie de sprijinul meu, i-l voi da, dar nu ma voi implica in activitatea executorie", a de­cla­rat ieri Dan Voiculescu, ple­dand pentru un candidat la se­fia PC "tanar, curat, nesantajabil, pu­ternic". Deocamdata nu s-a discutat ce fel de functie va ocupa Dan Voiculescu dupa congres - pre­se­dinte onorific, prese­din­te fondator sau simplu membru. Liderul PC are de gand sa pro­puna congresului infiintarea unei confederatii, a unei aliante, a fos­tilor lideri de partid care sa actioneze pentru reformarea clasei politice.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.