China a lansat oficial ieri un organism insarcinat cu gestionarea rezervelor strategice de petrol, pe care statul chinez este pe cale de a le constitui, informeaza AFP, citata de NewsIn. Crearea "Centrului de rezerve petroliere ale Chinei" mizeaza, i
China a lansat oficial ieri un organism insarcinat cu gestionarea rezervelor strategice de petrol, pe care statul chinez este pe cale de a le constitui, informeaza AFP, citata de NewsIn. Crearea "Centrului de rezerve petroliere ale Chinei" mizeaza, in special, pe accelerarea construirii depozitelor de petrol si optimizarea gestiunii. Noul organism va analiza "modificarile cererii si ofertei de pe piata" nationala, cat si internationala. China, al doilea consumator mondial de petrol, vrea sa stranga rezerve de petrol de 12 milioane tone pana in 2010, aproximativ o luna de importuri de petrol, apoi va majora aceasta cantitate la nivelul a trei luni de importuri in 2020, conform recomandarilor AIE.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.