Doina Matei, cetatean romån, a fost condamnata, in Italia, la 16 ani de inchisoare pentru ca pe 26 aprilie umbrela ei s-a oprit in ochiul unei italience, omorånd-o pe aceasta din urma. O paruiala banala in metroul din Roma, sfårsit
Doina Matei, cetatean romån, a fost condamnata, in Italia, la 16 ani de inchisoare pentru ca pe 26 aprilie umbrela ei s-a oprit in ochiul unei italience, omorånd-o pe aceasta din urma. O paruiala banala in metroul din Roma, sfårsita cum nu se putea mai prost, tinde sa devina studiu de caz pentru relatiile Romåniei cu noile state surori din Uniunea Europeana.

Initial, romånca a fost acuzata de omor voluntar. Un soi de crima cu premeditare. Numai ca procurorii italieni n-au reusit sa demonstreze ca Doina Matei avea un plan bine pus la punct de a lovi cu umbrela fix pe 26 aprilie 2007 in fix ochiul Vanessei, asa ca judecatoarea procesului a respins, cam cu parere de rau, aceasta acuzatie, incadrånd fapta romåncei la omor involuntar, cu circumstante agravante. Nu sunt un cunoscator al justitiei italiene, dar pare una dintre cele mai dure din lume. (Probabil ca de aceea se si feresc mafiotii, cu mult succes, sa ajunga in fata instantelor). Prin alte parti de lume, cånd doi oameni - mai mult sau mai putin treji - incep sa comunice prin pumni, cutite, topoare sau, de ce nu, umbrele, iar unul dintre ei ajunge, accidental, la cimitir, celalalt infunda puscaria pentru 5-7 ani.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.