Compania Rewe Romania, operatorul retelei de discount Penny Market, a inaugurat al doilea centru logistic, la Turda, destinat aprovizionarii magazinelor din Transilvania, valoarea investitiei ridicandu-se la 12 milioane de euro, a anuntat ieri retail
Compania Rewe Romania, operatorul retelei de discount Penny Market, a inaugurat al doilea centru logistic, la Turda, destinat aprovizionarii magazinelor din Transilvania, valoarea investitiei ridicandu-se la 12 milioane de euro, a anuntat ieri retailerul.
Centrul deschis in luna decembrie are o suprafata construita de circa 16.500 de metri patrati si aprovizioneaza deocamdata opt magazine Penny si o unitate Penny Market XXL. "Prin centrul logistic de la Turda am creat premisele unei expanisuni semnificative in Transilvania, zona pana acum neabordata de noi, din considerente de costuri logistice", se arata intr-un comunicat al companiei, transmis Mediafax. In afara de depozitul din Turda, Rewe detine un complex similar si la Ştefanestii de Jos, in apropiere de Bucuresti, care aprovizioneaza magazinele din Moldova si Muntenia.
Pana la sfarsitul anului, Rewe va mai deschide patru magazine, unul la Motru pe 19 decembrie, doua in Arad pe 20 si 29 decembrie, si in Turda pe 28 decembrie. Investitia medie pentru un astfel de magazin este de 1,5 milioane de euro.
Compania, parte a retailerului german Rewe, intentioneaza sa deschida in 2008 circa 20 - 25 de magazine de discount Penny Market si doua unitati Penny Market XXL, dintre care unul va fi inaugurat in cadrul Unirea Shoppping Center din Brasov, in luna februarie a anului 2008. Rewe Romania detine 41 de unitati Penny Market, cu suprafete de vanzare de 750 de metri patrati, si cinci magazine Penny Market XXL, unde suprafata medie ajunge la circa 2.500 de metri patrati. Potrivit datelor transmise Ministerului Economiei si Finantelor, compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 167,4 milioane de euro si un profit net de 2,4 milioane de euro.
Anul trecut, companiile din Romania ale Rewe Group au obtinut o cifra de afaceri de 1,05 miliarde de euro, in crestere cu 34,7% fata de 2005.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.