Firma de constructii CCCF Bucuresti este in negocieri pentru  atragerea unui partener, care sa intre in actionariatul firmei cu 18 - 25 de milioane de euro in urma unei majorari de capital, a declarat  Nicolae Constantinescu, directorul gen
Firma de constructii CCCF Bucuresti este in negocieri pentru atragerea unui partener, care sa intre in actionariatul firmei cu 18 - 25 de milioane de euro in urma unei majorari de capital, a declarat Nicolae Constantinescu, directorul general al firmei citat de Mediafax.
"Avem trei oferte in discutie, iar pana la data de 30 ianuarie 2008 va trebui sa le prezentam in Adunarea Generala a Actionarilor. Cei trei interesati sunt si companii romanesti, si straine", spune Constantinescu.
Anul trecut, Constantinescu a precizat ca firma trebuie redresata si ca este posibil ca un pachet de actiuni sa fie vandute unui investitor strain. El a aratat ca firma a inregistrat rezultate negative in ultimii ani, si ca un esec al programului de restructurare ar putea duce la faliment.
"Nu pot sa spun cu ce procent se va majora capitalul social, pentru ca ofertele sunt diferite de la o companie la alta. Oricum, cel care va intra in actionariatul firmei va participa la majorarea de capital cu o suma cuprinsa intre 18 si 25 de milioane de euro", a adaugat Constantinescu.
Asociatia Salariatilor, care grupeaza aproximativ 6.000 de actionari, detine aproximativ 95% din capitalul social al CCCF.
In 2006 compania a inregistrat afaceri de aproape 120 de milioane de lei, in crestere cu 15% dupa doi ani de scadere abrupta.
In 2005, firma a raportat pierderi de aproximativ 40 de milioane de lei, la o cifra de afaceri de 105,12 milioane lei, in scadere cu 81% fata de nivelul din 2004, de 190,8 milioane lei. Valoarea cifrei de afaceri din 2004 a fost cu 18% mai mica decat nivelul consemnat in 2003, de 226,4 milioane lei.
CCCF a participat la constructia autostrazii Bucuresti - Constanta si a derulat anul trecut mai multe proiecte de infrastructura rutiera, lucrari de constructie a locuintelor, precum si amenajari de platforme industriale si pentru distributia petrolului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.