Google lanseaza serviciul Cautare de Carti in limba romana, oferind posibilitatea accesarii de carti online pe care cei interesati le pot citi in acest format sau le pot descarca integral, la adresa http://www.books.google.ro.   Cartile din ba
Google lanseaza serviciul Cautare de Carti in limba romana, oferind posibilitatea accesarii de carti online pe care cei interesati le pot citi in acest format sau le pot descarca integral, la adresa http://www.books.google.ro.   Cartile din baza de date Google Cautare de Carti provin din Programul pentru Parteneri si Programul pentru Biblioteci. In Programul pentru Parteneri sunt inscrise peste 10.000 de edituri partenere din lume care pun la dispozitia publicului, prin intermediul Google, carti in format digital, cu anumite restrictii de previzualizare. Utilizatorii pot cauta prin paginile cartii si, in acelasi timp, pot accesa website-ul editorului sau al distribuitorului online de unde pot cumpara lucrarea. Prin intermediul Programului pentru Biblioteci, Google a incheiat parteneriate cu 27 de biblioteci din lume, dintre care sase europene, pentru a le ajuta sa-si transpuna cartile in format digital. Daca o carte din biblioteca se gaseste in domeniul public (nefiind protejata de drepturi de autor), ea poate fi accesata integral online de utilizatori, in caz contrar utilizatorii primind numai informatii generale, cateva fragmente din lucrare si informatii referitoare la biblioteca in care se gaseste ori locul de unde cartea poate fi achizitionata.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.