Un activist Greenpeace imbracat in Mos Craciun si una in Craciunita i-au oferit ieri ministrului mediului Attila Korodi un platou cu mamaliga etichetata cu mesajul "Atentie, poate contine OMG!" si un sac plin cu alte alimente suspec
   Un activist Greenpeace imbracat in Mos Craciun si una in Craciunita i-au oferit ieri ministrului mediului Attila Korodi un platou cu mamaliga etichetata cu mesajul "Atentie, poate contine OMG!" si un sac plin cu alte alimente suspecte.     Reprosuri. Greenpeace ii reproseaza lui Korodi ca este pe cale de a esua sa protejeze mediul si sanatatea oamenilor de contaminarea cu organisme modificate genetic (OMG), desi detine suficiente argumente pentru a le interzice si a promis ca va lua o decizie in acest sens inainte de sfarsitul anului. "Am crezut ca domnului Korodi ii pasa de mediu si de oameni, ca isi va tine promisiunea facuta si ca va interzice experimentele genetice in culturile de camp si cu mancarea noastra. Se pare totusi ca este doar un alt ministru care promite multe si care lasa de dorit la capitolul fapte. De aceea Mos Craciun ii rasplateste in acest an lipsa de atitudine fata de pericolul OMG cu o portie de mamaliga suspecta", a spus Gabriel Paun, coordonator campanii Greenpeace. Greenpeace a oferit in acest an in mod constant Ministerului Mediului dovezi stiintifice solide, argumente economice si bazele legale pentru interzicerea porumbului MG. Nenumaratele cazuri de contaminarea culturilor si alimentelor cu OMG au demonstrat deja ca acestea nu pot fi tinute sub control. Greenpeace ii cere lui Korodi sa isi respecte promisiunea facuta si sa interzica importul si cultivarea de porumb MG in Romania pentru a proteja sanatatea oamenilor si mediul inconjurator.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.