Claudius Gheorghiu a trecut de-a lungul timpului prin mai multe vami, fiind un apropiat al PSD. Potrivit surselor noastre in perioada 2001 - 2003, in calitate de sef birou vamal la Vama Negru Voda, Gheorghiu a cerut conducerilor magazinelor duty-free
Claudius Gheorghiu a trecut de-a lungul timpului prin mai multe vami, fiind un apropiat al PSD. Potrivit surselor noastre in perioada 2001 - 2003, in calitate de sef birou vamal la Vama Negru Voda, Gheorghiu a cerut conducerilor magazinelor duty-free, din zona, bani si alte favoruri pentru a nu avea probleme. "Taxele" au crescut in aceasta perioada, sub pretextul ca este nevoie de finantare pentru partid. Banii mai proveneau si de la inchiderea ochilor la operatiunile de tranzit sau trafic cu tigari si bauturi alcoolice. Sumele din facturi, mult subevaluate, erau girate chiar de seful Gheorghiu care stabilise corelatiile clare intre nivelul subevaluarii acceptate si comisionul perceput. La Politia Capitalei cazul de import tabla la preturi subevaluate este cercetat lent, iar Gheorghiu se lauda ca il va opri, deoarece el reprezinta o sursa de lichiditati importanta pentru Ministerul Economiei. Conform surselor noastre, totul merge pe o filiera clara, sefii de la Bucuresti luandu-si partea de la toate aceste comisioane incasate ilegal. Sumele de bani obtinute in timpul guvernarii PSD au reusit sa-l propulseze pe Gheorghiu si sa realizeze legaturi si cu cei din PNL. Aceste practici ii asigura acestuia recomandarea pentru diferite posturi, menirea sa fiind sa fie un strangator zonal, care primeste rasplata meritata, precizeaza aceleasi surse. Acum, Gheorghiu lucreaza la Directia Judeteana pentru Accize si Operatiuni Vamale Constanta, afacerile sale fiind deja de notorietate pentru presa locala. (D.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.