Cazul semnalat de Pro TV, in care o bona a fost filmata de parinti in timp ce aceasta le batea copilul, a dat fiori celor care apeleaza la asemenea persoane. Oficialii Ministerului Muncii recunosc ca, in acest moment, nu exista nici un cadru legisla
Cazul semnalat de Pro TV, in care o bona a fost filmata de parinti in timp ce aceasta le batea copilul, a dat fiori celor care apeleaza la asemenea persoane. Oficialii Ministerului Muncii recunosc ca, in acest moment, nu exista nici un cadru legislativ referitor la ingrijirea copiilor de catre persoane specializate.

„In acel caz, persoana care a batut copilul lucra la negru. Pentru asemenea fapte, de rele tratamente aplicate copiilor, femeia risca pedeapsa cu inchisoarea de la 3 la 15 ani. Acum lucram la o lege privind serviciile pentru copii intre 0 si 11 ani, care sa reglementeze atat activitatea agentiilor de babysetting, cat si formarea personalului specializat. O bona trebuie pregatita, prin cursuri, asa cum se procedeaza si cu asistentii maternali. Pana la aparitia legii, parintii trebuie sa evite sa mai apeleze la aranjamente private si sa contacteze agentiile specializate“, ne-a declarat Mariela Neagu, presedintele Agentiei Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului.

Atentie la aspectul vestimentar!
Psihologii sustin ca persoanele cu tulburari de comportament sunt relativ usor de depistat. & bdquo;Parintii trebuie sa urmareasca daca bona pe care vor sa o aleaga are stari de agitatie, incoerenta a limbajului, comportament agresiv sau incapacitate de comunicare. Fiecare dintre aceste semne arata ca bona trebuie refuzata.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.