Meteorologii au vesti bune. Canicula si seceta ucigatoare din acest an nu se vor mai repeta si in 2008.

Anul care vine nu le va aduce surprize romanilor din punct de vedere meteorologic, se arata in prognoza meteo prezentata ieri de repre
Meteorologii au vesti bune. Canicula si seceta ucigatoare din acest an nu se vor mai repeta si in 2008.

Anul care vine nu le va aduce surprize romanilor din punct de vedere meteorologic, se arata in prognoza meteo prezentata ieri de reprezentantii Ministerului Mediului. Potrivit directorului Agentiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, in prima parte a anului 2008 vom avea parte de o vreme normala, fara fenomene excesive. Sandu recunoaste insa ca, de la aceasta regula, ar putea face exceptie unele zile, in care temperaturile pot cobori brusc. „Nu este exclus ca in lunile ianuarie si februarie sa existe perioade de doua-trei zile de viscol, cu temperaturi de - 20 de grade. Dar acestea reprezinta exceptii si nu vom avea perioade foarte lungi de temperatura extrema“, a declarat Sandu. Ministrul mediului si dezvoltarii durabile, Attila Korodi, sustine ca vremea se va mentine friguroasa in toata tara pana in 23 decembrie. In acest interval, temperaturile pe timp de noapte se vor situa intre -10 si -4 grade C. Cu toate acestea, sansele de ninsoare din aceasta perioada sunt foarte reduse. Chiar daca romanii erau obisnuiti odi nioara cu ger si nameti de poveste in timpul Sarbatorilor, anul acesta, in Ajunul Craciunului, vremea se va incalzi cu aproximativ doua grade Celsius. Singurele zone in care ninsoarea este asteptata sunt cele de munte. Potrivit lui Korodi, doar in centrul si nordul tarii vremea va fi mai friguroasa, in jur de - 8 grade, dar nici macar in aceste zone oamenii nu vor suferi de traditionalul ger. „Din pacate, este putin probabil ca romanii sa aiba un Craciun cu zapada proaspat cazuta. Totusi, vestea buna este ca, daca ziua de Craciun va fi mai calda, in ultima perioada a anului va fi ceva mai frig si exista, atunci, sanse de ninsoare“, a adaugat ministrul.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.