Alimentele provenite de la animalele clonate nu vor fi deocamdata aprobate de guvernul american la insistentele Food and Drug Administration (FDA), care a invocat riscurile cauzate de tehnologie.

Potrivit Centru pentru Siguranta Alimentara (CFS), un grup de interes public care militeaza impotriva clonarii, FSA nu va aproba consumul alimentelor pana la efectuarea a doua teste extrem de riguoase prin care sa se demonstreze ca nu au nici un efect nociv asupra organismului uman. Testele se vor axa pe analizarea laptelui. De asemenea se cer studii care sa verifice impactul alimentelor asupra pietei domestice si internationale.

Un sondaj efectuat recent de Consiliul International pentru Informare Nutritionala (IFIC) a scos la iveala ca 50% din americani nu sunt de acord cu clonarea, in timp ce 50% au o pozitie neutra. Conform unui alt sondaj, realizat de Uniunea Consumatorilor, 89% din americani sunt de parere ca alimentele de la animalele clonate ar trebui etichetate. O decizie privind aceste tipuri de alimente va fi luata in cadrul inceputul lui 2008.