Situatia ministrului Transporturilor Ludovic Orban se complicÇŽ. Descoperirea unei victime a accidentului rutier in care acesta a fost implicat l-ar plasa pe ministru in postura de fÇŽptuitor a trei infractiuni.


J
Situatia ministrului Transporturilor Ludovic Orban se complicÇŽ. Descoperirea unei victime a accidentului rutier in care acesta a fost implicat l-ar plasa pe ministru in postura de fÇŽptuitor a trei infractiuni.


Jurnalistii postului Antena 3 au descoperit ieri dupÇŽ-amiazÇŽ victima ascunsÇŽ a accidentului rutier comis duminicÇŽ in zona Cotroceni, de Ludovic Orban, ministrul Transporturilor. Pietonul care ar fi fost acrosat de masina condusÇŽ de ministru este, potrivit surselor citate, minora Simona T., in varstÇŽ de 17 ani, elevÇŽ a Scolii Generale nr. 152, rÇŽnitÇŽ la un brat. DupÇŽ difuzarea informatiei de Antena 3, politistii au informat si ei cÇŽ s-a descoperit o victimÇŽ. a€žin mÇŽsura in care probÇŽm cÇŽ e victima acestui accident, atunci cazul nu mai este de competenta noastrÇŽ. Infractiunile pentru care s-ar derula cercetÇŽri in noua situatie sunt pÇŽrÇŽsirea locului accidentului, fals in declaratii si vÇŽtÇŽmare corporalÇŽ", ne-a declarat ieri searÇŽ in jurul orei 19:00 purtÇŽtorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan.


INTERVINE PARCHETUL. a€žAm cerut Politiei Capitalei ca la aparitia primelor indicii privind existent a unei victime a accidentului rutier in care este implicat ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, sÇŽ-si decline deindatÇŽ competenta si sÇŽ trimitÇŽ dosarul la Parchetul |naltei Curti de Casatie si Justitie, structurÇŽ competentÇŽ sÇŽ cerceteze cazurile in care sunt implicati ministrii", ne-a declarat asearÇŽ purtÇŽtorul de cuvant al Ministerului Public, procurorul Robert Cazanciuc. |n cazul declinÇŽrii competentei, pentru cercetarea penalÇŽ a ministrului Orban procurorii vor fi nevoiti sÇŽ cearÇŽ aviz de la Presedintie. Corpul de control al Ministerului Internelor si Reformei Administratiei (MIRA) va verifica, din dispozitia ministrului Cristian David, modul in care lucrÇŽ torii de la Politia RutierÇŽ si-au fÇŽcut datoria in cazul acestui accident, a declarat ieri si purtÇŽtorul de cuvant al MIRA, Marius Tache.


POLITIA A {TIUT DE VICTIMA. Se va urmÇŽri modul in care a fost inregistratÇŽ si dirijatÇŽ intervent ia politistilor in cazul apelului primit pe numÇŽrul de urgentÇŽ 112, apel care, potrivit procedurii, a fost dirijat simultan atat spre AmbulantÇŽ, cat si spre Politie. Operatiunea dureazÇŽ cateva secunde. Cu alte cuvinte politia stia despre accidentul a€žsoldat cu victimÇŽ" chiar de duminicÇŽ de la ora 14:35. Cu toate acestea, luni searÇŽ, la mai bine de 30 de ore de la accident, politia lansa public informatia despre o simplÇŽ tamponare, fÇŽrÇŽ victime. Christian Ciocan ne-a precizat asearÇŽ cÇŽ intr-adevÇŽr apelul s-a primit si la Politie. a€žUn echipaj a plecat imediat in zona accidentului, insÇŽ nu a vÇŽzut nimic, nu a gÇŽsit masinile tamponate, nici pe Orban, nici pe celÇŽlalt sofer, nici o victimÇŽ. Asa cÇŽ a plecat. De altfel, ati vÇŽzut cÇŽ nici cei de la AmbulantÇŽ nu au gÇŽsit pe nimeni", ne-a declarat Christian Ciocan. Acesta nu a putut lÇŽmuri povestea cu plÇŽcutele de inmatriculare care ar fi fost ridicate imediat dupÇŽ impact, dar a precizat cÇŽ ancheta Politiei vizeazÇŽ si acest aspect. Declaratia purtÇŽtorului de cuvant al Politiei Capitalei il pune pe ministrul Orban in ofsaid. Acesta a precizat in declaratiile publice cÇŽ duminicÇŽ a asteptat trei ore un echipaj de politie care n-a venit.


CRONOLOGIE. Politia Capitalei a informat cÇŽ luni, in jurul orei 19:30, la sediul BrigÇŽzii de Politie RutierÇŽ s-a prezentat Ludovic Orban, care a declarat cÇŽ la 16 decembrie, in timp ce conducea un autoturism marca Audi A6, pe {oseaua Cotroceni, dinspre Bulevardul Iuliu Maniu cÇŽtre Splaiul Independentei, in apropierea imobilului cu numÇŽrul 17, a pierdut controlul asupra directiei si a tamponat un autoturism marca Daewoo Matiz care se afla parcat pe trotuar. Tot luni searÇŽ, in jurul orei 22:00, la sediul BrigÇŽzii de Politie RutierÇŽ s-a prezentat Bogdan S, din Bucuresti, care a declarat cÇŽ la data de 16 decembrie, in jurul orei 14:00, dupÇŽ ce a parcat autoturismul in fata magazinului de pe {oseaua Cotroceni, a auzit o bubuiturÇŽ, a iesit afarÇŽ si a observat cÇŽ autoturismul pe care il parcase a fost tamponat de autoturismul condus de Ludovic Orban si cÇŽ a discutat cu acesta, urmand sÇŽ se prezinte ulterior la Politie. Nici unul dintre cei doi nu a recunoscut existenta vreunei victime. Cu toate acestea, potrivit apelului de urgentÇŽ la 112 efectuat de un martor, la ora 14:35, o victimÇŽ exista, motiv pentru care a si fost trimisÇŽ o AmbulantÇŽ care a ajuns in zece minute. Medicii nu au gÇŽsit insÇŽ nici urmÇŽ de victimÇŽ. Potrivit unor altor martori, fetita ar fi fost luatÇŽ de ministru cu o masinÇŽ pentru a fi dusÇŽ la spital.


In jurul orei 23:45, o echipÇŽ coordonatÇŽ chiar de seful BrigÇŽzii de Politie RutierÇŽ, comisarul Marian Motoc, s-a deplasat la fata locului, unde, in prezenta a doi martori asistent i, a efectuat cercetarea la fata locului. Ca urmare, au fost gÇŽsite bucÇŽti de plastic de culoare neagrÇŽ, un stalp de plastic protectie trotuar rupt, iar altul usor avariat. S-a constatat cÇŽ partea de jos a magazinului acoperitÇŽ cu tablÇŽ era infundatÇŽ. S-a intocmit proces-verbal de tamponare si au fost retinute pentru 30 de zile permisele de conducere celor doi soferi. Curios este cÇŽ politistii condusi de Motoc au gÇŽsit luni ceea ce n-au vÇŽzut colegii lor duminicÇŽ.



Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.