Piata de reincarcare de servicii de telefonie mobila, care include si cartelele preplatite, se ridica in Romania la circa 700 de milioane de euro, conform estimarilor companiei Payzone, care a preluat afacerea din Romania a companie
   Piata de reincarcare de servicii de telefonie mobila, care include si cartelele preplatite, se ridica in Romania la circa 700 de milioane de euro, conform estimarilor companiei Payzone, care a preluat afacerea din Romania a companiei Alphyra. Noi detinem 12%-14% din piata de reincarcare electronica pentru servicii de telefonie mobila, evaluata la 300 de  milioane de euro", a precizat directorul de dezvoltare si marketing al Alphyra Romania, Cristina Constantin. Pe aceasta piata activeaza cinci-sase firme mari care furnizeaza servicii pentru toti operatorii de telefonie mobila. La nivel international, Payzone si-a propus patru directii de dezvoltare, si anume distributie de cash prin intermediul ATM-urilor, produse de telefonie mobila preplatite, produse financiare si plata facturilor de utilitati.     PLATI ELECTRONICE. Romanii vor putea sa-si plateasca de anul viitor facturile in reteaua de supermarketuri. Payzone va deschide 4.000 de spatii pentru plata facturilor in marile centre comerciale, inca din ianuarie vor putea sa fie procesate primele plati. "Compania Payzone va investi anul viitor 18 milioane de euro pentru cresterea numarului de terminale, cu 50%, si introducerea de noi servicii de profil", a declarat directorul general Petros Liolios (foto). Cresterea cu 50% a numarului de terminale va avea ca efect dublarea cifrei de afaceri in 2008, la 100 de milioane de euro, potrivit estimarilor companiei. In prezent, reteaua de terminale de plati electronice a depasit pragul de 9.500, comparativ cu 3.600 de unitati in urma cu 12 luni.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.