"Pretul platit de PNL catre PSD pentru sustinerea bugetului de stat pentru 2008 in Parlament este de 2,4 milioane de lei", a acuzat ieri senatorul PD Radu Berceanu, motivand astfel refuzul PDL de a vota bugetul. El a aratat ca si PRM, dar si PC au
"Pretul platit de PNL catre PSD pentru sustinerea bugetului de stat pentru 2008 in Parlament este de 2,4 milioane de lei", a acuzat ieri senatorul PD Radu Berceanu, motivand astfel refuzul PDL de a vota bugetul. El a aratat ca si PRM, dar si PC au beneficiat de bani in plus pentru cate un judet. Alesii au trecut ieri la adoptarea bugetului de stat intr-o sedinta maraton. In afara PDL, toate formatiunile au votat favorabil, multumite de intelegerile parafate cu liberalii in ultima perioada.
Berceanu a prezentat rezultatele unei analize facute pe tema sumelor alocate bugetelor locale pe 2008, rezultatul fiind ca PNL a oferit judetelor conduse de pesedisti 2,4 miliarde lei, echivalentul in euro fiind de 700 de milioane, in schimbul votarii proiectului de buget. Aceasta suma va ajunge, potrivit lui Berceanu, in judetele - destinatar, nu prin intermediul Directiei Finantelor Publice, ci prin intermediul consiliilor judetene, care vor face impartirea banilor in functie de interesele din zona. In opinia senatorului democrat, acordarea acestor sume catre judetele conduse de PSD are si "o bataie mai lunga", in sensul ca acesti bani ajung in teritoriu cu sase luni inainte de alegerile locale din 2008, cand PSD "va folosi rezultatele acestor spagi".
Topul judetelor privilegiate
Berceanu a prezentat un clasament al acestor sume acordate prin bugetul de stat "celor mai norocosi/abili presedinti de consilii judetene", in top aflandu-se judetul Olt, condus de PSD, care va primi suplimentar 30 de milioane de lei, cu 55,4% in plus fata de alocarea initiala, dupa dezbaterile din comisia de specialitate din Parlament.
Pe locul doi in top se afla judetul Teleorman, tot al PSD, cu 29 milioane de lei alocatie suplimentara (52,3% in plus), iar pe locul trei, Vaslui (PRM), cu 29 milioane lei alocatie suplimentara, (40,9% in plus), in timp ce pe locul patru se afla Arges (PSD), cu 27 milioane de lei alocatie suplimentara (60% in plus). Pe locul cinci se afla judetul Dambovita (PSD), cu 27 milioane de lei alocatie suplimentara (51,8% in plus), urmat de Vrancea (PSD), cu 27 milioane de lei (57,5% in plus), Bacau (PSD), cu 20 de milioane de lei (33,6% in plus), Botosani (PSD), cu 20 milioane de lei (29,5% in plus), Braila (PSD), cu 20 milioane de lei (54,1% in plus), Dolj (PSD), cu 20 de milioane de lei (34% in plus), si Galati (PC), cu 20 de milioane de lei (45,7% in plus). (R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.