Un barbat din Cluj si-a injunghiat mortal fiul, duminica seara, in urma unui conflict petrecut pe fondul consumului de alcool. Tanarul lucrase mai multa vreme in Italia, iar anul trecut s-a intors acasa pentru a fi alaturi de parinti. Decizia de a s
Un barbat din Cluj si-a injunghiat mortal fiul, duminica seara, in urma unui conflict petrecut pe fondul consumului de alcool. Tanarul lucrase mai multa vreme in Italia, iar anul trecut s-a intors acasa pentru a fi alaturi de parinti. Decizia de a se intoarce in tara i-a fost, din nefericire, fatala.

Incidentul dintre Janos Buta si fiul sau, Sorin, a avut loc duminica seara, in jurul orei 20.00, in apartamentul familiei Buta de pe strada Observatorului. Potrivit anchetatorilor, duminica dupa-amiaza, Sorin Buta s-a intalnit cu un prieten pe care nu-l vazuse de multa vreme si cu care a consumat bauturi alcoolice intr-un local din apropierea blocului. Dupa cateva ore, cand Sorin s-a intors acasa, tatal sau, aflat in stare de ebrietate, a inceput sa se certe cu el. Anchetatorii nu au putut stabili deocamdata ce l-a infuriat pe Janos Buta, insa vecinii sustin ca au auzit urlete si injuraturi. Potrivit procurorilor, la un moment dat, barbatul ar fi luat un cutit de bucatarie pe care i l-a infipt fiului in partea stanga a pieptului. Tanarul s-a dezechilibrat si a cazut la pamant, ramanand nemiscat. Imediat, Ja nos Buta a sunat-o pe una din fiicele sale careia i-a povestit ce s-a intamplat, iar aceasta a anuntat politia.

A incercat sa se sinucida
Pana la venirea echipajelor de politie, Janos Buta a incercat sa se sinucida. “Cand au intrat in apartament, politistii l-au surprins pe barbat in timp ce se taia cu cutitul in zona pieptului, iar fiul sau era deja mort”, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Cluj, inspectorul de politie Raluca Seucan. Ucigasul a fost imobilizat, dupa care a fost condus la sediul politiei pentru cercetari. Dupa cateva ore de audieri, starea de sanatate a acestuia s-a agravat, fiind dus la Unitatea de Primire a Urgentelor din Cluj-Napoca. Medicii l-au diagnosticat cu plaga prin injunghiere in regiunea precordiala, autoagresiune, sindrom coronarian acut, stare postconsum alcool. Intrucat nu a putut fi stabilizat, Buta a fost transferat la Spitalul de Recuperare-Sectia Cardiologie Cluj, unde a ramas internat, sub supravegherea luptatorilor DIAS.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.